12. avgust 2021.12. avg 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Uređenje korita reke „Dobrava“

Prohodnost vodotokova prioritet

Reka Dobrava prolazi kroz mnoga sela u Šabačkoj opštini. 70 godina ništa nije rađeno kada je u pitanju korito ove reke. Glavni cilj ovih radova da se spreče poplave do kojih bi moglo doći prilikom većih padavina
U toku su radovi koji se izvode na uređenju korita reke „Dobrava“ kod Žabara. Grad Šabac je u dogovoru sa Javnim vodoprivrednim preduzećem „Srbija vode“ i Vladom Republike Srbije zajednički finansirao veliki projekat čija je vrednost 22 miliona dinara. Reka Dobrava prolazi kroz mnoga sela u Šabačkoj opštini.

Glavni cilj ovih radova je da se spreče poplave do kojih bi moglo doći prilikom većih padavina, a budžetom grada izdvojeno je oko 20 miliona dinara za kanalsku mrežu na teritoriji Grada Šapca


-Našim sugrađanima smo pričali o saradnji sa svojom državom. Ovde na licu mesta vidimo koliko je bitno da gradovi i opštine sarađuju sa svojom državom – rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i napomenuo da 70 godina ništa nije rađeno kada je u pitanju korito ove reke.

-Pored samog korita reke uradili smo i pristupne puteve sa obe strane nasipa. Povećali smo nasip i omogućili meštanima da lakše dođu do svojih parcela. Radićemo prioritetne stvari kako bi vodotokovi bili prohodni.

Glavni cilj ovih radova je da se spreče poplave do kojih bi moglo doći prilikom većih padavina, a budžetom grada izdvojeno je oko 20 miliona dinara za kanalsku mrežu na teritoriji Grada Šapca.
Rukovodilac Javnog vodoprivrednog preduzeća „Srbija vode“ Jovan Basta istakao je da je definisano šta su kritične tačke i deonice koje mogu pre svega da ugroze živote ljudi ali i imovinu.

Foto: Glas Podrinja


-Područno vodoprivredno preduzeće „Sava Šabac“ je saradnji sa „Srbija vodama“ je uradilo elaborat gde smo izračunali količine radova, potrebna sredstva da bi se Dobrava dovela u projektovano stanje, odnosno da bi radila svoju funkciju a to je zaštita od obilnih poplava.

Po završetku radova Dobrava će biti priključena mreži za redovno održavanje.
Ž.P.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa