Инфо

30. септембар 2021.30. сеп 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ФИНАЛЕ ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ У БОКСУ

Шабац дао домаћи задатак

“Бокс се на велика врата вратио у Шабац, а тек ће се вратити када “Мачва” поново буде учествовала у Првој лиги Србије” рекао је Ненад Боровчанин, председник Боксерског савеза Србије. “Много заљубљеника у ову племениту вештину присутно је на финалним мечевима. После 22 године организујемо овакав спортски догађај” навео је Александар Пајић, градоначелник Шапца. “Поносан сам на то како је све протекло. Публика у Шапцу је имала спектакл и та слика је отишла и ван Шапца” истакао је Бранислав Јовичић, председник БК “Мачва”
Време је дозволило да се финале Појединачног првенства Србије у боксу одржи на Тргу шабачких жртава. Догађај који у Шапцу није виђен дуже од две деценије привукао је не само Шапчане, него и велика боксерска имена некадашње Југославије, као и представнике државног врха.

Борбе су пратили министар омладине и спорта Вања Удовичић, министар унутрашњих послова Александар Вулин, председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин.

Победницима улазница за Светско првенство
Победници Првенства у Шапцу учествоваће на Светском првенству које се од 24. октобра одржава у Београду.
-На церемонију отварања долазе велика имена: Мајк Тајсон, Рој Џојс Јуниор, Александар Јусик, глумци Марк Волберг, Милош Биковић... Наши боксери учествују у свим категоријама. Пријавило се до сада 89 земаља и верујемо да ће тај број премашити стотину до почетка. Биће то спектакл какав дуго није виђен на овим просторима, а тешко ће се поновити. Поред Олимпијских игара, ово ће бити најзначајнији спортски догађај у свету ове године. Било је тешко добити првенство. Имамо подршку свих неопходних структура око организације, како би у свет из Србије отишла једна позитвна слика, рекао је Ненад Боровчанин.


-Бокс се на велика врата вратио у Шабац, а тек ће се вратити када “Мачва” поново буде учествовала у Првој лиги Србије и када будемо поново гледали мечеве са Лозницом, “Металцем” из Ваљева, “Црвеном звездом”, “Партизаном”... Као што је некада “Металопластика” била синоним за рукомет, тако је и “Мачва” била за бокс. Многи великани нашег ринга су управо из овог града, или су стасали у овом граду и направили врхунске резултате. Бокс се поново враћа, школа бокса БК “Мачва” у реновираним и адаптираним просторијам је поново почела и потпуно је бесплатна. Верујем да ће Шапчани тек имати финалисте, као што су имали и овде Аметовића и Аличића, рекао је Ненад Боровчанин.

Председник БСС је истакао да је потпуно задовољан квалитетом боксера који су учествовали у финалу. Сматра да је ово најбоље државно првенство одржано у последњих 10 година.

Фото: Глас Подриња


Градоначелник Шапца Александар Пајић још једном је подвукао да је Шабац град спорта.

-Велики спортски догађај у центру града, на отвореном. Много заљубљеника у ову племениту вештину присутно је на финалним мечевима. После 22 године организујемо овакав спортски догађај. Захваљујем се Боксерском савезу Србије и Ненаду Боровчанину који је био посредник да Шабац напокон може да угости најбоље боксере Србије. Два министра су дошла да поздраве догађај. Учествује много боксерских шампиона. Заиста велелепан догађај у центру Шапца. Покушали смо да у БК “Мачва” вратимо сву децу која ће тренирати и вратити шабачком боксу успехе које смо имали раније. Нажалост, велики шампиони из Шапца су сада у неким другим клубовима. Надам се да ћемо их временом вратити, али да ћемо однеговати и нове боксерске шампионе, рекао је градоначелник Пајић.

Првенство је показало да бокс у Шапцу и даље има публику. Из “Мачве” најављују да ће ускоро имати и домаће боксере за које ће Шапчани моћи да навијају у свом граду


Технички организатор првенства био је Боксерски клуб “Мачва” уз покровитељство Града Шапца. Клуб је догађај искористио да ову племениту вештину поново врати у град који је некада по боксу био познат, али и да учини још један корак на повратку ка врху из пепела.

Организаторима је у прилог ишло и лепо време, па су финални, као и полуфинални мечеви, одржани на отвореном, што је омогућило већи број публике, али и спектакуларан почетак уз бакље и ватромет.

Фото: Глас Подриња


-Поносан сам на то како је све протекло. Квалитет бокса је био такав какав је и у овом тренутку не може боље. Углавном сви најбољи домаћи боксери су учествовали. Верујем да смо поставили лествицу на одређени ниво и дали домаћи задатак другима. Претходних година државна првенства су организована тек да се одрже. Публика у Шапцу је имала спектакл и та слика је отишла и ван Шапца. Презадовољни смо одзивом, мада због епидемиолошке ситуације нисмо много желели ни да рекламирамо догађај. Многи људи, који би дошли, нису знали ни да се одржава, каже Бранислав Јовичић, директор БК “Мачва”.

Публика је била задовољна. После много година у Шапцу су могли да гледају квалитетан бокс.
Учесници су у Шапцу имали третман какав заслужују врхунски спортисти.

Фото: Глас Подриња


-Учесници су презадовољни, првенствено организацијом. Одавно се нико није оволико посветио организацији. Знам из личног искуства како је било боксерима на неким другим првенствима. Ми ово никада нисмо радили, нисмо знали шта нас чека, али снашли смо се. Обратили смо пажњу на све детаље, од смештаја такмичара и судија, до медаља, наводи Јовичић.

Првенство је показало да бокс у Шапцу и даље има публику. Из “Мачве” најављују да ће ускоро моћи за домаће боксере у дресу овог клуба да навијају у свом граду.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa