Инфо

30. септембар 2021.30. сеп 2021.
фото: сајт аркус лиге,  а. крстић

фото: сајт аркус лиге, а. крстић

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (Ж)

Победа на победу

Шапчанке сачувале максималан учинак и после гостовања Београду. Контрола резултата уз мањи пад. Фаворити и против Црвене Звезде у Шапцу. Пауза пре Аранђеловца
Шабачки Медицинар наставио је у Београду низ победа и уз максималан учинак задржао положај међу три тима која нису испустила ни бод до сада. Контролисао је и игру и резултат гост у недељу у Београду и само је један мањи пад средином наставка дао наду домаћим, но нови силовит финиш обезбедио је нове бодове.

Осим успеха у резултатском смислу, охрабрујућа чињеница је да у сваком мечу друга играчица преузме улогу лидера, те да постоји више алтернатива у саставу које могу донети преокрет када не иде све како како је замишљено. Неколико искусних су ривалима најчешћи избор у посебном чувању, али су и младе стасале брже од очекивања и спремне су да преузму терет одговорности. У Београду се головима и игром истакла Тамара Којић.

Три кола су донела три победе за Медицинар, а реално је очекивати нови тријумф и у наредном колу када у Шапцу гостује Црвена Звезда. Ривал носи снажно спортско име, али је реч о тиму који се после неколико сезона вратио у највиши ранг и биће потпуно задовољан уколико опстане. Почетак није добар и у односу на Медицинар су на другом крају резултатске скале. Имају такође три од три, али су код њих у питању порази.

Београд – Медицинар 23:26 (10:15)
Београд. Гледалаца: 150. Судије: Величковић (Умчари) и Илић (Железник). Седмерци: Београд 9 (7); Медицинар 1 (1). Искључења: Београд 6; Медицинар 16 минута.
БЕОГРАД: Митровски, Савић 6 (2), Нађ 1, Илић 2 (1), Пап 10 (4), Балабан, Бахун, Митровић, Божиновић 2, Шиндић, Милосављевић, Јанковић, Алексић, Кораћ 1, Тодоровски 1.
МЕДИЦИНАР: Обреновић 2, Којић 6, Радукић, Ђорђевић 2, Нинковић (6 одбрана), Томковић 5 (1), Цвејић (9 одбрана), Кажић 1, Цветиновић, Васић, Крстић 4, Мандић, Ракић 2, Цвијановић 2, Ивковић 2, Глишић.


Ипак, опрез је добродошао јер црвено-беле су биле конкурентне јаким тимовима Радничког, вицешампиона Србије и Железничара из Инђије, поклекле су у завршници, посебно се односи на утакмицу првог кола. Један од ослонаца тима је играчица Медицинара из шампионских дана Тамара Ђурковић, уз коју се издвајају две искусне играчице Александра Митић, свакако најбољи играч и Ивана Протић.

Утакмица против Звезде ће бити и важан првенствени дуел и прилика да на прву краћу паузу Медицинар оде уз максималан бодовни салдо. Кроз два викенда нема домаће лиге, али зато прве среде потом, 13. октобра, следи велики дерби у Аранђеловцу где Бекамент, један од фаворита за титулу дочекује плеј оф кандидата из Шапца, надамо се са максималним учинком.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa