Инфо

30. септембар 2021.30. сеп 2021.
Успеси у најтежој спортској години
Признања најбољим спортистима у избору Спортског савеза Шапца

Успеси у најтежој спортској години

Посебан значај резултата у години коју је Ковид обележио. Избор тежак као и сваке године. Одлагање свечаности због епидемиолошке ситуације. Прва жеља да наредне године буду здравствено боље пре свега. Признања и плакете у више категорија
Спортски савез Шапца 41. годину бирао је најбоље представнике у спорту на територији под својом ингеренцијом одабравши оне који су обележили 2020. годину у овом сегменту. Традиционално признања лауреатима буду додељена у фебруару или марту, али је специфична епидемиолошка ситуација условила бројна одлагања, међу којима је и ова манифестација.

Урош Павловић, Фото: Глас Подриња


Кровна спортска организација, како иситичу у Спортском савезу, желећи да очува традицију, али и сачува безбедност присутних, одлучила је да свечаност организује крајем септембра и уз поштовања свим протиепидемиолошких мера које је прописао Кризни штаб Републике Србије, односно Градски штаб за ванредне ситуације.

Наталија Грујић, Фото: Глас Подриња


-Добили смо дозволу Завода за јавно здравље и било нам је важно да кроз свечаност уручимо признања најбољима, јер су били успешни у једној од најтежих спортских година које памтим, као што је 2020. Сваки спортиста заслужује признање за борбу против Ковида 19, као и сваки човек који се бори против ове опасности која не бира, а онда су и успеси утолико већи – наглашава председник Спортског савеза Шапца Милан Ђенадић.

РК Витез (Раде Будимлија), Фото: Глас Подриња


Рвачки клуб „Витез“ је остварио низ успеха на клупском нивоу, чланови клуба су узданице рвачке репрезентације Србије у млађим категоријама и одлуком жирија овај клуб је понео признање најбољег спортског колектива у претходној години у избору Спортског савеза Шапца.
- Свако признање је задовољство које доказује да неко прати и уважава наш рад. Изузетно смо задовољни оним што смо постигли у ових 14 година, поносни смо на бројне трофеје, медаље, признања. Током 2020. смо освојили 53 националне медаље, 26 Првенства, 27 купови Србије. Верујем да смо популаризовали рвање и обећавам да ћемо се трудити да и у наредним годинама будемо кандидати за екипно признање, јер то значи да смо остварили велике резултате – рекао је Раде Будимлија, члан УО РК Витез.

Катарина Гачевић, Фото: Глас Подриња


Судећи по резултатима, шабачка атлетска садашњост је добра, а будућност сјајна. Више имена је у врху својих дисциплина на нивоу Србије, а неки иако узрастом још у млађим категоријама, успешно парирају и међу сениоркама и сениорима. Катарина Гачевић је једна од младих снага шабачке и српске атлетика, сениорски шампион у бацању кугле и најбоља спортисткиња 2020.
-Тешка и важна година за мене. Почела сам да студирам и то је изискивало промену динамике тренинга, распоред обавеза, а атлетика је љубав коју нисам желела да оставим. Успеси ми доказ да сам добро распоредила време и да у будућности могу одговорити обавезама на више поља – истакла је Катарина Гачевић.

Марко Лазић, Фото: Глас Подриња


Број регистрованих спортиста, резултати које бележе колективи и појединци као и „слатке муке“ сваког жирија из године у годину бирајући најбоље међу добрима указују да је Шабац истински град спорта, сматра председник Скупштине града Шапца Немања Пајић.
-Спортски савез чини велику спортску породицу и онда су његова признања, како ја то гледам, признања из куће, спортисти бирају спортисте. У 2021. су велика издвајања из буџета за спорт и надам се да ће резултати бити још бољи. Трудимо се као Град да се одужимо спортистима као нашим најбољим промотерима и улажемо напор да омасовимо спортове, да најмлађи закораче у свет спорта. Уз то имамо обавезу да развијамо спортску инфраструктуру, обнављамо, градимо за будуће нараштаје – изјавио је Пајић.

Новица Срећковић, Фото: Глас Подриња


Лауреати за 2020. годину су и Наталија Грујић, атлетичарка АШК Темпо, најбоља млада спортисткиња, Марко Лазић, теквондиста „Летњиковца“, први млади спортиста, Небојша Грујић, кајакашки репрезентативац добитник у категорији најбољег спортисте, односно Јовица Михиловић и Новица Срећковић, најбољи спортски радник, односно најбољи спортски стручњак у претходној години. Уз поменуте, додељена су и посебна, специјална признања, као и постхумне плакете.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa