30. septembar 2021.30. sep 2021.
Uspesi u najtežoj sportskoj godini
Priznanja najboljim sportistima u izboru Sportskog saveza Šapca

Uspesi u najtežoj sportskoj godini

Poseban značaj rezultata u godini koju je Kovid obeležio. Izbor težak kao i svake godine. Odlaganje svečanosti zbog epidemiološke situacije. Prva želja da naredne godine budu zdravstveno bolje pre svega. Priznanja i plakete u više kategorija
Sportski savez Šapca 41. godinu birao je najbolje predstavnike u sportu na teritoriji pod svojom ingerencijom odabravši one koji su obeležili 2020. godinu u ovom segmentu. Tradicionalno priznanja laureatima budu dodeljena u februaru ili martu, ali je specifična epidemiološka situacija uslovila brojna odlaganja, među kojima je i ova manifestacija.

Uroš Pavlović, Foto: Glas Podrinja


Krovna sportska organizacija, kako isitiču u Sportskom savezu, želeći da očuva tradiciju, ali i sačuva bezbednost prisutnih, odlučila je da svečanost organizuje krajem septembra i uz poštovanja svim protiepidemioloških mera koje je propisao Krizni štab Republike Srbije, odnosno Gradski štab za vanredne situacije.

Natalija Grujić, Foto: Glas Podrinja


-Dobili smo dozvolu Zavoda za javno zdravlje i bilo nam je važno da kroz svečanost uručimo priznanja najboljima, jer su bili uspešni u jednoj od najtežih sportskih godina koje pamtim, kao što je 2020. Svaki sportista zaslužuje priznanje za borbu protiv Kovida 19, kao i svaki čovek koji se bori protiv ove opasnosti koja ne bira, a onda su i uspesi utoliko veći – naglašava predsednik Sportskog saveza Šapca Milan Đenadić.

RK Vitez (Rade Budimlija), Foto: Glas Podrinja


Rvački klub „Vitez“ je ostvario niz uspeha na klupskom nivou, članovi kluba su uzdanice rvačke reprezentacije Srbije u mlađim kategorijama i odlukom žirija ovaj klub je poneo priznanje najboljeg sportskog kolektiva u prethodnoj godini u izboru Sportskog saveza Šapca.
- Svako priznanje je zadovoljstvo koje dokazuje da neko prati i uvažava naš rad. Izuzetno smo zadovoljni onim što smo postigli u ovih 14 godina, ponosni smo na brojne trofeje, medalje, priznanja. Tokom 2020. smo osvojili 53 nacionalne medalje, 26 Prvenstva, 27 kupovi Srbije. Verujem da smo popularizovali rvanje i obećavam da ćemo se truditi da i u narednim godinama budemo kandidati za ekipno priznanje, jer to znači da smo ostvarili velike rezultate – rekao je Rade Budimlija, član UO RK Vitez.

Katarina Gačević, Foto: Glas Podrinja


Sudeći po rezultatima, šabačka atletska sadašnjost je dobra, a budućnost sjajna. Više imena je u vrhu svojih disciplina na nivou Srbije, a neki iako uzrastom još u mlađim kategorijama, uspešno pariraju i među seniorkama i seniorima. Katarina Gačević je jedna od mladih snaga šabačke i srpske atletika, seniorski šampion u bacanju kugle i najbolja sportistkinja 2020.
-Teška i važna godina za mene. Počela sam da studiram i to je iziskivalo promenu dinamike treninga, raspored obaveza, a atletika je ljubav koju nisam želela da ostavim. Uspesi mi dokaz da sam dobro rasporedila vreme i da u budućnosti mogu odgovoriti obavezama na više polja – istakla je Katarina Gačević.

Marko Lazić, Foto: Glas Podrinja


Broj registrovanih sportista, rezultati koje beleže kolektivi i pojedinci kao i „slatke muke“ svakog žirija iz godine u godinu birajući najbolje među dobrima ukazuju da je Šabac istinski grad sporta, smatra predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić.
-Sportski savez čini veliku sportsku porodicu i onda su njegova priznanja, kako ja to gledam, priznanja iz kuće, sportisti biraju sportiste. U 2021. su velika izdvajanja iz budžeta za sport i nadam se da će rezultati biti još bolji. Trudimo se kao Grad da se odužimo sportistima kao našim najboljim promoterima i ulažemo napor da omasovimo sportove, da najmlađi zakorače u svet sporta. Uz to imamo obavezu da razvijamo sportsku infrastrukturu, obnavljamo, gradimo za buduće naraštaje – izjavio je Pajić.

Novica Srećković, Foto: Glas Podrinja


Laureati za 2020. godinu su i Natalija Grujić, atletičarka AŠK Tempo, najbolja mlada sportistkinja, Marko Lazić, tekvondista „Letnjikovca“, prvi mladi sportista, Nebojša Grujić, kajakaški reprezentativac dobitnik u kategoriji najboljeg sportiste, odnosno Jovica Mihilović i Novica Srećković, najbolji sportski radnik, odnosno najbolji sportski stručnjak u prethodnoj godini. Uz pomenute, dodeljena su i posebna, specijalna priznanja, kao i posthumne plakete.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa