30. septembar 2021.30. sep 2021.
utreht prvi izazov: vk šabac

utreht prvi izazov: vk šabac

VATERPOLO: EURO KUP

Oslabljeni u Utrehtu

Sezonu Šapčani startuju u Holandiji. Cilj plasman u narednu rundu bez obzira na probleme. U Utreht otputovali nekompletni sa svega 11 igrača. Vašaš prvi favorit, Utreht prvi rival na kvalifikacionom turniru
Za šabačke vaterpoliste sezona startuje večeras (30. septembra). Podmlađen tim spreman za borbu na tri fronta već večeras ima prvi zvanični meč od maja i duela protiv Radničkog u Šapcu u polufinalu plej ofa. Rival će biti jedan od najkvalitetnijih holandskih timova Utreht. To će biti prva utakmica turnira Euro kupa čiji je domaćin upravo pomenuti grad u „zemlji lala“. Izabranike Anta Vasovića, u jakom ritmu, očekuju još tri meča u svega dva dana. U okviru grupe C, dan kasnije igraju protiv Duizburga, drugog najkvalitetnijeg kluba iz Nemačke, a potom poslednjeg dana nadmetanja, u subotu, nekadašnji šampion Srbije ima dva duela. Prepodne će igrati protiv Turkana iz Francukse, prošlogodišnjeg četvrtfinaliste, da bi derbijem zatvorio turnir, duelom protiv velikog mađarskog Vašaša, pretendenta na trofej u Euro kupu.

Šabac nije otputovao kompletan u Holandiju, svega 11 igrača je trenutno na zapadu Evrope, jer su šestorica prijavljenih, usled povreda i pozitivnih PCR testova van stroja, ali se ambicije uprkos kadreovskim problemima ne menjaju. Želja je plasman među prve dve ekipe, što bi omogućilo prolazak u narednu rundu. Za takmičenje su prijavljeni: Ćetković, Filipović, Koptsev, Maraš, Marković, Mitrović, Repanović, Stanić, Stojanović, Šulc, Tonković, Tubić, Vasović, Vogel, Vukadinović, Zeljković, Žeželj.

Raspored utakmica
30.09: Utreht – ŠABAC (19:00)
30.09: Turkoan – Duizburg (20:30)
01.10: Utreht – Vašaš (19:00)
01.10: Duizburg – ŠABAC (20:30)
02.10: Vašaš – Duizburg (10:00)
02.10. ŠABAC – Turkoan (11:30)
02.10: Utreht – Turkoan (19:15)
02.10: ŠABAC – Vašaš (20:45)
03.10: Vašaš – Turkoan (10:00)
03.10: Utreht – Duizburg (11:30)


-Mađari su prvi favoriti, a uprkos svim problemima, putujemo da se borimo za vrh i plasman u naredni krug. Putujemo i u bazen ulazimo ratnički i ne dozvoljavam belu zastavu. Nedostaju nam: Stojanović, Tubić, Mitrović, Maraš, Tonković i Vukadinović. Rivali su izazov, kao i sistem takmičenja gde nema vremena za odmor, četiri utakmice u tri dana su ispit i za fizičku spremu, posebno kada imateu rotaciji dve trećine igrača, no ne tražimo izgovore, radili smo, pripremali smo se i sada težak ritam će biti dobar ispit, jer sport čine i nepredvidive stvari – rekao je trener Anto Vasović.

Svega nekoliko dana po povratku iz Holandije, Šapčane očekuje novi derbi. Jedan od favorita iz tzv. „drugog reda“, Partizan, silno pojačan dočekuje Šabac u prvom kolu Super lige.
Ukoliko napravi Šabac iznenađenje i plasira se u naredni krug, evropske obaveze ekipu čekaju već u oktobru.

Srbija u Evropi ove sezone ima pet predstavnika. Poput Šapca i Vojvodina igra Euro kup turnir, uz povoljnost da je ona domaćin turnira, dok Crvena Zvezda nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Radnički i Novi Beograd su direktni učesnici grupne faze najjačeg evropskog takmičenja.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa