Инфо

30. септембар 2021.30. сеп 2021.
утрехт први изазов: вк шабац

утрехт први изазов: вк шабац

ВАТЕРПОЛО: ЕУРО КУП

Ослабљени у Утрехту

Сезону Шапчани стартују у Холандији. Циљ пласман у наредну рунду без обзира на проблеме. У Утрехт отпутовали некомплетни са свега 11 играча. Вашаш први фаворит, Утрехт први ривал на квалификационом турниру
За шабачке ватерполисте сезона стартује вечерас (30. септембра). Подмлађен тим спреман за борбу на три фронта већ вечерас има први званични меч од маја и дуела против Радничког у Шапцу у полуфиналу плеј офа. Ривал ће бити један од најквалитетнијих холандских тимова Утрехт. То ће бити прва утакмица турнира Еуро купа чији је домаћин управо поменути град у „земљи лала“. Изабранике Анта Васовића, у јаком ритму, очекују још три меча у свега два дана. У оквиру групе Ц, дан касније играју против Дуизбурга, другог најквалитетнијег клуба из Немачке, а потом последњег дана надметања, у суботу, некадашњи шампион Србије има два дуела. Преподне ће играти против Туркана из Француксе, прошлогодишњег четвртфиналисте, да би дербијем затворио турнир, дуелом против великог мађарског Вашаша, претендента на трофеј у Еуро купу.

Шабац није отпутовао комплетан у Холандију, свега 11 играча је тренутно на западу Европе, јер су шесторица пријављених, услед повреда и позитивних PCR тестова ван строја, али се амбиције упркос кадреовским проблемима не мењају. Жеља је пласман међу прве две екипе, што би омогућило пролазак у наредну рунду. За такмичење су пријављени: Ћетковић, Филиповић, Коптсев, Мараш, Марковић, Митровић, Репановић, Станић, Стојановић, Шулц, Тонковић, Тубић, Васовић, Вогел, Вукадиновић, Зељковић, Жежељ.

Распоред утакмица
30.09: Утрехт – ШАБАЦ (19:00)
30.09: Туркоан – Дуизбург (20:30)
01.10: Утрехт – Вашаш (19:00)
01.10: Дуизбург – ШАБАЦ (20:30)
02.10: Вашаш – Дуизбург (10:00)
02.10. ШАБАЦ – Туркоан (11:30)
02.10: Утрехт – Туркоан (19:15)
02.10: ШАБАЦ – Вашаш (20:45)
03.10: Вашаш – Туркоан (10:00)
03.10: Утрехт – Дуизбург (11:30)


-Мађари су први фаворити, а упркос свим проблемима, путујемо да се боримо за врх и пласман у наредни круг. Путујемо и у базен улазимо ратнички и не дозвољавам белу заставу. Недостају нам: Стојановић, Тубић, Митровић, Мараш, Тонковић и Вукадиновић. Ривали су изазов, као и систем такмичења где нема времена за одмор, четири утакмице у три дана су испит и за физичку спрему, посебно када иматеу ротацији две трећине играча, но не тражимо изговоре, радили смо, припремали смо се и сада тежак ритам ће бити добар испит, јер спорт чине и непредвидиве ствари – рекао је тренер Анто Васовић.

Свега неколико дана по повратку из Холандије, Шапчане очекује нови дерби. Један од фаворита из тзв. „другог реда“, Партизан, силно појачан дочекује Шабац у првом колу Супер лиге.
Уколико направи Шабац изненађење и пласира се у наредни круг, европске обавезе екипу чекају већ у октобру.

Србија у Европи ове сезоне има пет представника. Попут Шапца и Војводина игра Еуро куп турнир, уз повољност да је она домаћин турнира, док Црвена Звезда наступа у квалификацијама за Лигу шампиона. Раднички и Нови Београд су директни учесници групне фазе најјачег европског такмичења.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa