Инфо

30. септембар 2021.30. сеп 2021.
поново шампион: с. аличић

поново шампион: с. аличић

БОКС: ПОЈЕДИНАЧНО СЕНИОРСКО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ

Четири медаље за шабачки бокс

У четири дана 54 борбе. Наступили сви најбољи боксери Србије. Осам шампиона у женској и 11 у мушкој конкуренцији. Пиперски задовољан. Аличић одбранио злато. Шабачка школа четири одличја
После 22 године Шабац је организовао национално такмичење у боксу, угостио најбоље боксере Србије, као и интернационалце са нашим држављанством. У четири дана организоване су 54 борбе сениорки и сениора. Надметање у сали Економске школе и на Тргу шабачких жртава истовремено је представљало и генералну пробу за репрезентативце пред Светско првенство у Београду крајем октобра. Присутни су имали прилику да виде балканске шампионе, интернационалце који сада боксерски „хлеб“ зарађују у Србији, а наступала је и Нина Радовановић, наша олимпијка.

-Видели смо оно најбоље што Србија има и презадовољан сам што су сви боксери исказали виши ниво спремности него ранијих година. Чини ми се да се бокс враћа на велика врата и тренутак раста морамо искористити - истакао је селектор Милан Пиперски.

Шампиони Србије
ЖЕНЕ: Маран – Гард Вршац (48 кг), Шиљковић – Омладинац Београд (50 кг), Радовановић – Нина тим (52), Зекић – Шајкаши (57), Шадрина – Лозница (60), Матовић – Шајкаши (66), Рапаић – Петровград (66), Јовановић – Омладинац (+81).
МУШКАРЦИ: Галанов – Лозница (54 кг), Глигорић – Спартак (57), Аличић – Лозница (60), Јовановић – Лозница (63,5), Абасов – Ц. Звезда (67), Тоскић – Данди Н. Пазар (71), Мемић – Пријепоље (75), Миранчиков – Раднички БГ (80), Јовановић – Лукач КГ (86), Магомедов – Ц. Звезда (92), Бабић – Партизан (+ 92).
Семиз Аличић је најбољи боксер турнира, Нина Радовановић најбоља дама у рукавицама, Лозница је најуспешнији мушки тим, Омладинац БГ женски.


Шабачки бокс
Шабачки клубови нису имали представнике, али шабачка школа боска јесте четири. У лакој категорији (до 60 кг) актуелни боксер Лознице, Шапчанин Семиз Аличић освојио је девету титулу шампиона. Једногласном одлуком арбитара савладао је у финалу Назифа Сејдија из Сомбора 5:0. Заслужио је ново злато и још једном се наметнуо као кандидат за најважнија такмичења међу сениорима и олимпијски кандидат за 2024. Аличић је проглашен и за најбољег боксера Првенства.

-Надам се да сам направио искорак, у свом граду, ка списку селектора Пиперског и наступу на Светском првенству које је мој сан. Верујем да је био добар меч, иако је одлука једногласна, противник је био изузетан и честитам му на наступу – рекао је Семиз Аличић после девете узастопне титуле.

Уз Семиза, шабачка олимпијска нада је и Омер Аметовић, Члан екипе Сомбора, поражен је у финалу бантам категорије (до 54 кг) од Тамира Галанова, руског интернационалца, некадашњег шампиона света, који данас боксује у дресу Лознице. Меч су одлучивале нијансе и одлуком судија 3:2 победио је Рус.
Шабац је у дресу Сомбора представљао и Раде Јоксимовић. У категорији до 54 кг изгубио је у полуфиналу од Галанова и заслужио бронзу.

сребро за рогића (бк партизан)


Момак родом из Белотића Игор Рогић боксовао је у црно-белом дресу Партизана као представник у полутешкој категорији (до 80 кг). Игор је сигурно и једногласним одлукама судија савладао Смилића (Раднички Крагујевац) у четвртфиналу, односно Турковића из Београда у полуфиналу. Владимир Мирончиков (Раднички Београд), шампион Балкана био је одморнији у финалу освојивши злато, Рогић сребро.

сребро и бронза: аметовић и Јоксимовић


Организатори првенства били су Боксерски клуб „Мачва“, Боксерски савез Србије, под покровитељством Града Шапца.
Д. Б.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa