Инфо

30. септембар 2021.30. сеп 2021.
Графичар за искупљење
ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Графичар за искупљење

Неоечкиван пораз и слаба игра против Митровчана. Раднички упозорио пред Графичар. Оправдати улогу фаворита. Низ нешто лакших дуела
Да је било све у складу са очекивањима, сада би говорили о Мачви као лидеру на табели, односно једној од три екипе које деле водећу позицију, да је очекивано читав плен задржан у Поцерској после гостовања Радничког из Сремске Митровице, али није. Ван свих очекивања, Митровчани су надиграли и врло убедљиво славили 3:0 у Шапцу.

Доскорашњи суперлигаш се мало удаљио од улоге претендента за Супер лигу, али је још у врху и на три бода од водећих места. По свему исказаном Графичар не би смео да буде већи проблем, но није се то очекивало ни од Радничког и догодио се крах. Победа је императив, а претходни пораз упозорење да се не сме било ко потценити, чак ни екипа на 14. позицији.

Мачва – Раднички (СМ) 0:3 (0:2)
Стадион Мачве. Гледалаца: 2.000. Главни судија: Милан Илић (Ћуприја), помоћници: Благојевић (Деспотовац) и Марјановић (Параћин). СТРЕЛЦИ: Димитрић у 20. и Мустафа у 44. и 51. минуту. ЖУТИ КАРТОНИ: Поповић и Адамовић (Мачва); Димитрић, Мустафа и Раковић (Раднички СМ).
МАЧВА: Манојловић, Поповић, Тојчић, Јевтић, Стевановић, Белић, Адамовић, Мићановић (Марјановић), Мијаиловић (Ристановић), Гигић (Тримановић), Арамбашић (од 46.Славко Радовановић).
РАДНИЧКИ (СМ): Бурсаћ, Садицк, Јанковић (Арнаутовић), Димитрић (Ковачевић), Рајковић (Крижан), Видић, Ракић, Ибрахим (Стевановић), Матковић, Пејовић (Цвијић), Шкорић.


-Они су преталентована екипа, најбољи млади играчи Србије су ту, много мечева су изгубили где нису били слабији ривал, реална позиција је много виша, показали су то против Жаркова и уколико им пружимо и најмању прилику направићемо велики проблем нашим амбицијама. Ми морамо да наставимо свој пут, да верујемо у свој рад и поново се вратимо као и после Лознице – додаје Савић.

Пре две сезоне Графичар се пласирао у Супер лигу, али је одустао од наступа, претходне је био у златној средини, где жели и ове. Они су практично филијала Црвене Звезде. Најмлађи су тим лиге, састав су махом играчи који су играли за омладинце Црвене Звезде у Лиги шампиона. Предводи их са клупе Бошко Ђуровски, а у саставу се издваја један искусан ас, некадашењи фудбалер Динама из Загреба и Црвене Звезде Ибањез, а од млађих: Митуликић, Видић, Бабић, Радуловић. У различитим репрезентативним селекцијама имају чак седам репрезентативаца.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa