Инфо

21. октобар 2021.21. окт 2021.
Назире се бања Владимирци
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ

Назире се бања Владимирци

Прешли смо велик пут од пројекта, до надамо се, у скорије време истражне бушотине. Буде ли потенцијал ове геотермалне бушотине задовољавајући могло би се рећи да се назире бања Владимирци. Ова презентација говори да заинтересованост инвенститора из Русије обећава
После две године од пројекта до упорног истрајавања на путу да се геотермална бушотина претвори у стварност, те испитивања на рударско-геолошком факултету, стигло се до обећања министарке Зоране Михајловић да ће држава обезбедити 10 милиона динара за истражну бушотину. То би био први корак да заживи бањски туризам. Више заинтересованих за закуп или куповину 5,6 хектара земље показало је жељу да понуди своја решења за потенцијалну бању.

Протекле недеље трећи пут су у Владимирце дошли представници београдске фирме Тријада коју је основао сувласник фирме трио инвеститора из Русије. Том приликом презентована је идеја о бањи са руским објектима, купалиштима, мањим базеном и другим бројним садржајима уз хотел који би за почетак примао око 120 гостију:

Ми бисмо волели да купимо понуђену земљу за закуп и изградимо бању која би била препознатљива и ван граница Србије. Пројекат би текао у три фазе од по годину дана а вредност би била два милиона евра. Упослили бисмо око 70 радника такође по фазама. Све остало је ствар договора, задовољно је беседио генерални директор Тријаде Марко Пејић.

Председник Општине Владимирци Горан Зарић презентовано је поздравио својим погледом на тренутно стање:
Прешли смо велик пут од пројекта, до надамо се, у скорије време истражне бушотине. Буде ли потенцијал ове геотермалне бушотине задовољавајући могло би се рећи да се назире бања Владимирци. Ова презентација говори да заинтересованост инвенститора из Русије обећава. То би свакако донело значајну помоћ буџету а број од 70 радника итекако би нам значио да младе задржимо на вековним огњиштима. Био би то велики корак у препород наше општине која има бројне потенцијале. Помоћ државе је кључна да вода потече а средства нису мала, и дођемо ли до сарадње, зашто не, баш са овим инвеститором до дуго сневане приче о бањи Владимирци, ето разлога више да сви будемо задовољни, речи су челног човека Општине Владимирци.

У ишчекивању резултата истражне бушотине ето, надају се сви, благодети за житеље општине и отшкринута врата туризма за коју општина има бројне потенцијале. Састанку је присутвовао и народни посланик Бобан Бирманчевић дајући конструктивне предлоге сарадње.
С.К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa