Инфо

21. октобар 2021.21. окт 2021.
Број оболелих и даље у порасту
Седмични извештај начелника МУО

Број оболелих и даље у порасту

Према подацима Кризног штаба,који се свакодневно публикују јавности на подручју Републике Србије у порасту је број заражених, хоспитализованих, лица за прегледе у ковид амбулантама и преминулих.Повећање новооболелих присутно је и на територији Мачванског управног округа, па се епидемиолошка ситуација погоршава.

Влада Републике Србије је , у складу са Одлуком Кризног штаба, донела мере 16. јуна,као и измене од 17.јуна 2021. године, са којима су све локалне самоуправе Мачванског управног округа упознате даном доношења које се и даље примењују.

Да би спречили даљи раст броја оболелеих морају се свакодневно спроводити надзори и промоција вакцинације како би што пре дошли до колективног имунитета.

Координациона комисија за инспекцијски надзор упутила је хитан допис Управним окрузима да се спроводи појачан координисани надзор у време продуженог викенда, од четвртка до недеље.
С тим у вези од четвртка 14. октобра до понедељка 18. октобра појачан је интензитет координисаних надзора републичких инспекција и комуналне инспекције/ милиције, о чему су градоначелници градова, председници општина и руководиоци инспекцијских служби обавештени, како би се сачинио план надзора за продужени викенд.

Обавеза достављања извештаја о одржаним манифестацијама са преко 500 људи и даље је на снази. Редовни надзори у примени епидемиолошких мера настављени су свакодневно, по утврђеној динамици.
Потребнo је обновити комуникацију и непосредну сарадњу са надлежном полицијском управом ради ангажовања припадника МУПа, у циљу пружање подршке и безбедности у току рада свим републичким и локалним инспекторима.

Начелници управних округа и даље су у обавези да у сарадњи са руководиоцима санитарне инспекције и руководиоцима комуналне инспекције односно милиције, изврше усклађивање планова рада, у односу на напред наведене приоритете надзора, на начин да људски ресурси буду рационално распоређени, сходно капацитетима.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у свакодневнoј комуникацији са руководиоцима републичких инспекцијских служби и инспекцијских служби локалних самоуправа са подручја Управног округа, а у контроле су укључени сви расположиви људски и материјални ресурси.

Извештаји о спроведеним контролама свакодневно се достављају Мачванском управном округу.
Од четвртка 14. октобра до понедељка 18. октобра контролисано је 807 објеката, а у надзору је учествовало 103 инспекторa.Током надзора инспектори нису утврдили неправилности у поштовању наложених мера.

Од 19.марта почео је са радом ЦЕНТАР ЗА КОВИД 19 МЕРЕ. Центар се налази на интернет адреси inspektor.gov.rs Сви заинтересовани могу поставити питања.

Здравствена струка и надлежни државни органи упозоравају да је ситуација озбиљна. Апелује се на грађане да поштују наложене епидемијске мере и да се вакцинишу ,како би у што крећем року дошли до колективног имунитета.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

29. септембар 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa