Инфо

21. октобар 2021.21. окт 2021.
Луткарска представа за децу у Шабачком позоришту

Чаробни пасуљ

„Зрно пасуља, свакако, представља зрно велике знатижеље и радозналости код сваког детета. Шта се деси када то зрно знатижеље нарасте до неба? Има ли краја тој радозналости...? Ми ирску бајку изводимо на неки други начин. Она је прилагођена нама. Знатижеља је велика код сваког детета али ми смо је још обојили духовитошћу и геговима,“ каже редитељ представе „Чаробни пасуљ“ Цветин Аничић
У овој позоришној причи имамо Панту и имамо дива званог Пита, имамо машту и знатижељу, лутке, зрно наде и много радости. Да, говоримо о новој луткарској представи за децу, „Чаробни пасуљ“, у Шабачком позоришту. Ако вам је промакло премијерно извођење можете се упустити у бајковиту авантуру ове суботе, 23. октобра од 12 часова. Сала градског театра је спремна за магију, а редитељ представе Цветин Аничић поручује да ће можда баш овог викенда радозналим гледаоцима открити како је настала реченица „Средио га као Панта питу“.

Драматизација и режија: Цветин Аничић
Израда лутака: Цветин Аничић
Сценографско решење: Цветин Аничић
Музика: Горан Љубанић
Дизајн музике: Коста Павловић

ЛИЦА:
Дечак Панта, краљев гласник, краљ – ВЕЉКО ЕРАКОВИЋ
Мама, вештица, витез, војвода, див – СЛАЂАНА ПАЈЧИЋ
Принцеза, краљица, крава, гуска – ЈОВАНА ПАНТИЋ


-Позната народна ирска бајка о чаробном пасуљу, приказује нам свет маште и препуна је авантуре. У самој изворној верзији ова бајка има у себи највећу дозу онога авантуристичког духа који је сваком детету неопходан за здраво одрастање. То зрно пасуља, свакако, представља зрно велике знатижеље и радозналости код сваког детета. Шта се деси када то зрно знатижеље нарасте до неба? Има ли краја тој радозналости...? Ми ту ирску бајку изводимо на неки други начин. Она је прилагођена нама. Знатижеља је велика код сваког детета али ми смо је још обојили духовитошћу и геговима. Истражујемо како је настала реченица „Средио га као Панта питу“... У овој причи имамо Панту и имамо дива званог Пита.

То зрно пасуља, свакако, представља зрно велике знатижеље и радозналости код сваког детета. Шта се деси када то зрно знатижеље нарасте до неба?


Лутке су говорни гињол тако да је сва њихова анимација у самим устима лутке и то ову представу чини још атрактивнијом. Научићемо да нам без маште и радозналости нема ни мудрусти и памети... Зато маштајте и нека свако нађе за себе мало зрно пасуља које ће да проклија и израсте у право чудо- рекао је редитељ представе „Чаробни пасуљ“ Цветин Аничић.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa