Инфо

21. октобар 2021.21. окт 2021.
Повратак публике (вече 13.10)

Повратак публике (вече 13.10)

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Два велика дербија

У два дуела оправдана улога фаворита. Синоћ у Београду и за викенд у Крагујевцу без терета фаворита. Крагујевчани фаворити из сенке за титулу шампиона Европе. Бране двоструку титулу. Реприза полуфинала плеј офа
Некомплетној екипи Шапца задали су проблеме мотивисани Ваљевци и Зрењанинци, али што је најважније, нису угрозили планиране победе. Знали су овдашњи ватерполисти да контролишу довољно развој ситуације у базену и освоје шест бодова и ојачају базу пред два тешка меча. Синоћ је на базену „Бањица“ одигран велики дерби Партизана и Шапца, а већ током викенда шампиона из 2019. године дочекује актуелни шампион Србије и региона, учесник Лиге шампиона, крагујевачки Раднички.

Пролетер – Шабац 9:10 (1:1, 1:4, 4:1, 3:4)
СЦ Југ. Судије: Нишавић и Велкић. Искључења: Пролетер 13, Шабац 11. Петерци: Пролетер 2 (2), Шабац 2 (1).
ПРОЛЕТЕР: Шанталаб, Чабрило, Париводић 1, Љубеновић 2, Рончевић. Илић, Митровић 3, Ћатовић, Тркуља, Босић 3, Матковић, Лалић, Сретковић, Марић. Тренер: Брдарић.
ШАБАЦ: Филиповић, Вогел, Мараш, Репановић 1, Копцев, Жежељ, Митровић, Станић, Шулц 4, Тубић 1, Стојановић 3, Тонковић, Зељковић, Васовић 1.

Шабац – Валис 11:8 (2:3, 4:1, 2:2, 3:2)
Градски базен. Гледалаца: 500. Судије:Киш и Балажевић. Искључења: Шабац 7, Валис 7. Петерци: Шабац 2 (2), Валис 2 (2).
ШАБАЦ: Филиповић , Вогел 1, Митровић, Репановић 3, Ккопцев 1, Жежељ, Станић 2, Мараш, Шулц 2, Васовић 1, Тонковић 1, Зељковић, Ћетковић.
ВАЛИС: Виторовић, Поповић, Живојиновић 1, Вујић, Арсеновић, Ичагић 1, Јегоров, Поробић 3, Лобов, Ковачевић 1, Трајковић 2, Милић, Нешић, Стојановић.


Партизан се консолидовао на сваки начин и створио је изузетан тим ослоњен на искусне репрезентативце и синоћ је можда био и благи фаворит на свом базену, а о Радничком довољно говоре имена која наступају за њега. Добожанов на голу, Лукић, Тохољ, Радуловић, Јанковић, све репрезентативци Србије, већ чувени Ћук, део најтрофејније генерације српског ватерпола, потом Врлић, стандардни репрезентативац Хрватске, Укропина, репрезентативац Црне Горе, Круг, члан националног тима Русије. Иако се мног прича о Новом Београду, Раднички је директан учесник Лиге шампиона, без скривања амбиција о пласману међу осам најбољих у Београду. У великом дербију су поражени од Новог Београда, али су парирали једном од најбољих тимова Европе већи део утакмице. Прекинули су претходне сезоне доминацију хрватских тимова на Јадрану. Уз све предности, Шабац је био близу чуда у полуфиналу плеј офа, једини је тим који је победио Крагујевчане на њиховом базену претходне сезоне. Епитет и терет фаворита свакако је на плећима Радничког.

Велики изазови (фото: ВК Шабац)


Од старта сезоне Шабац има проблема са комплетирањем тима. Позитивни тестови су десетковали екипу у Европи и само су они разлог што о овдашњој екипи не говоримо као учеснику четвртфинала Евро купа. Тубић и Стојановић су се конано вратили после Ковида у Зрењанину.

-У 20 дана момци су у некомплетном саставу одиграли десет утакмица, плус путовања Холандија, Италија, невероватан ритам који оставља траг. Много њих је у редукованом систему рада због паузе од две недеље без тренинга. Ћетковић има повреду леђа са којом се бори. Надам се да ћемо се убрзо вратити у најјачем издању. Раднички фаворит, ми одлазимо да покушамо начинити сензацију, без притиска – истакао је Анто Васовић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa