Инфо

4. новембар 2021.4. нов 2021.
Фото: Општина Богатић

Фото: Општина Богатић

Квалитетнија и безбеднија путна мрежа

Нови изглед центра Богатића

На територији општине Богатић укупно реконструисано 13 километара путева. За потребе веће безбедности урађени тротоари у Глушцима и Богатићу. Улица Војводе Степе потпуно обновљена
Центар Богатића добио је још једну потпуно обновљену капиталну саобраћајницу. Завршне радове на уређењу улице Војводе Степе у Богатићу обишао је председник општине Богатић Милан Дамњановић са сарадницима и том приликом разговарао са извођачима и медијима.

Фото: Општина Богатић


-У каквом се стању налазио коловоз у улици Војводе Степе најсликовитије показује драстична разлика коју данас сви заједно можемо да видимо. О значају и вредности ове инвестиције за грађане, привреду и читаву нашу локалну заједницу сувишно је и трошити речи. У име грађана општине Богатић и у своје лично име, захваљујем се Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Јавном предузећу „Путеви Србије“ што су након наших упућених дописа и директних разговора које смо иницирали и водили препознали хитну потребу за овим радовима и дали позитиван одговор на реализацију читавог посла.

Изузетно ме радује што је у току ове године на територији општине Богатић укупно рехабилитовано 13 километара државних путева, али сам такође свестан непрестане потребе даљег улагања у путну инфраструктуру, као и свих проблема који прате ову тематику (обезбеђивање финансијских средстава, велика фреквентност и оптерећеност саобраћаја, појава претовара тешких камиона и слично). Управо из тог разлога наставићемо нашу истрајну борбу да нашу путну мрежу из године у годину побољшавамо и чинимо је што квалитетнијом и безбеднијом за све учеснике у саобраћају. Верујем да је пред нама још много нових асфалтираних километара, како на државним путним правцима који пролазе кроз нашу територију, тако и на нашим локалним путевима и улицама- закључио је Дамњановић.

Фото: Општина Богатић


Ове године је руководство општине Богатић одлучило да поред новоасфалтираних путева изгради и тротоаре који се простиру уз рехабилитоване путне правце, а све због потребе повећане безбедности свих учесника у саобраћају, нарочито деце и старијих као најрањивијих категорија. У месној заједници Глушци, у улици Миће Перишића изграђен је тротоар у укупној дужини од 1.800 метара, као и у Богатићу, у улици Свето Поље у дужини од 2.400 метара.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa