Инфо

4. новембар 2021.4. нов 2021.
Нишлије стари ривали

Нишлије стари ривали

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

За бодове на југ

Иако се после првог периода чинило да ће Шабац рутински савладати Војводину, пад игре у другом и на почетку трећег омогућио је све искуснијим и квалитетним Новосађанима да се врате у утакмицу. Ипак, квалитет Шапчана је дошао до изражаја током последњег периода и дуел је приведен крају на искусан начин. Најјачи утисак оставили су арбитри који су изгубили контролу над утакмицом и унели нервозу међу играче.

Планирани бодови су освојени и тим је у припреми борбе за нове планиране бодове. До утакмице са једном од најбољих екипа у Европи, Новим Београдом, преостала су још два меча и оба су из категорије оних где је све осим победе неуспех. Прво од њих је гостовање у Нишу.

Шабац – Војводина 15:10 (5:1, 1:4, 5:3, 4:2)
Градски базен. Судије: Анђелић и Бељин. Искључења: Шабац 17, Војводина 14. Петерци: Војводина 1 (1).
ШАБАЦ: Филиповић, Жежељ, Марковић 3, Репановић 2, Копцев, Васовић 4, Митровић, Станић, Тубић, Шулц, Стојановић 2, Мараш 1, Вукадиновић, Ћетковић 2.
ВОЈВОДИНА. Гавриловић, Митровић, Богдановић 1, Бурсаћ 2, Хрговић, Брешћански, Кончар, Радованлија 1, Рогач 4, Радановић 1, Николов 1, Бочанин, Средојевић.


Наис је вишегодишњи суперлигаш, наступао је и у Европи, играли су и регионално такмичњење А2 лигу, но то је сада прошлост. Нишлије су данас тим у грчевитој борби за опстанак и на самом зачељу са свим поразима. У питању су порази са двоцифреном разликом. Истина је да су у прва три кола имали редом: Нови Београд, Звезду и Партизан, но и недавно гостовање Валиса који је из Ниша донео победу од 11 разлике потврдило је проблеме екипе са југа. Оформили су младу екипу коју предводи са клупе млади Тихомир Живић, а у базену Немања Шиљ. Велики успех за Нишлије у овом тренутку биће опстанак у лиги. Они, Пролетер и Земун су први кандидати за нижи ранг.

У тренутку настанка овог текста, Наис је играо у Нишу против Пролетера, могуће да је против директног такмаца освојио бод или три, но било како било, Шабац не би смео да има проблема на овом гостовању, иако Анту Васовића још муче проблеми око састава и умор играча. У месец дана је екипа одиграча 12 такмичарских мечева и ниједном није најјачи састав био на располагању. После Ниша, Шабац се враћа на Градски базен да дочека Земун пред паузу. На почетку децембра лигу наставља против Новог Београда.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa