Инфо

25. новембар 2021.25. нов 2021.
После избора градимо бољи живот
РУКОВОДСТВО СТРАНКЕ СЛОБОДЕ И ПРАВДЕ ПОСЕТИЛО ШАБАЦ

После избора градимо бољи живот

“Тешко је, то је лоша вест, биће једно време још теже, али ће се за пет месеци ово завршити и оставићемо то иза нас и почећемо да градимо бољи живот за све грађане Србије. Грађани Србије данас већином не подржавају ову власт и не подржавају режим Александра Вучића” рекао је председник Странке слободе и правде Драган Ђилас
Руководство Странке Слободе и правде у петак је посетило Шабац. Разлог доласка председника странке Драгана Ђиласа и потпредседника Маринике Тепић и Борка Стефановића било је отварање просторија Градског одбора у Тржном центру “Тријумф”.

Руководиоци странке овом приликом су се обратили и новинарима у пешачкој зони Карађорђеве улице, испред Поште.

-У овом граду се пре годину дана променила власт. Било је разних обећања. Сем тога што су две сјајне жене смењене - Миња Богавац са места директора Шабачког позоришта и Нела Тонковић са места директора шабачког Народног музеја, ништа друго не можете да је боље видети данас у Шапцу, него што је било пре годину дана. Избори у Шапцу су одржани на начин који је свима познат. Власт се направила, али не знам да ли неко, осим људи који су чланови Српске напредне странке, може да каже да је данас боље него у остатку Србије. Тај остатак Србије такав живот живи већ девет година. Долази време да се то напокон заврши. Тешко је, то је лоша вест, биће једно време још теже, али ће се за пет месеци ово завршити и оставићемо то иза нас и почећемо да градимо бољи живот за све грађане Србије, рекао је Драган Ђилас.

Осврнуо се и на питање “Рио Тинта” и могуће експлоатације литијума у Јадру, за које је рекао да не интересује само оне који живе само у овом делу Србије, него и у остатку Србије.

-Не постоји никаква могућност да се у Србији, када се промени власт, литијум вади тако што ће се уништавати животна средина и живот људи који овде живе. Ми смо се обавезали да то нећемо дозволити и ми ћемо то спровести, истакао је Ђилас.

Говорио је о лидерима власти у Србији и навео да живе на рачун грађана Србије.

-Грађани Србије данас већином не подржавају ову власт и не подржавају режим Александра Вучића. Није то само у Београду, тако је широм Србије. Грађани Србије могу да виде све те страшне кампање које се против људи који другачије мисле дешавају из дана у дан. Могу да виде председницу Владе ове земље, која сматра да је њен посао да се на такав начин обрачунава са опозиционим лидерима. Могу да виде председницу Владе ове државе која говори о моралу, док живи у вили на Дедињу која је милионима евра обновљена, како би се она у њу уселила. Видели су како изгледа раст компаније у којој је њен брат био запослен пре него што је ушла у Владу, а онда постао директор. Док она живи у вили на Дедињу, о трошку грађана Србије, не може да користи вилу Бокељку, која је намењена за председника Владе, зато што је користи председник држава Александар Вучић, који има право да користи једну вилу за своје радне састанке, али не може, јер у њој живи Томислав Николић, па користи четврту вилу. Сви они већ деценију живе на рачун грађана Србије. Нико од њих никада ништа сам створио није, није радио нигде ван државе, посланичких плата и свега осталог, рекао је Ђилас.



Ђилас је навео да су разговори између опозиционих странака интезивирани и да ће они доћи до договора, а да ће на листе укључити нестраначке личности и завредети да људи који не подржавају режим Александра Вучића на изборима гласају за њих.

-После избора ћемо донети закон о пореклу имовине, да се испита свачија имовина, укључујући наравно и моју, да се донесе закон о специјалном тужиоцу за борбу против корупције, а не функционеру, закон о лустрацији, повећање плата лекарима, медицинским сестрама, професорима, наставницима и осталима који примају плате од државе, да улажемо у пљопривреду, енергетику, ИТ сектор. Покренућемо повратак младих у земљу. Формираћемо министарство за повратак, какво постоји у Израелу, ваљда ћемо се око тога сложити, без обзира за кога гласамо, рекао је Драган Ђилас и поручио да ако иду на изборе иду да победе.

Председник Градског одбора ССП др Радивоје Петровић је истакао да су просторије странке отворене за грађане сваким радним даном од 17.00 до 20.00 за сва њихова питања и проблеме.

Готово све време док су представници ССП разговарали са новинарима противници ове политичке опције су добацивали са друге стране улице.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa