Инфо

25. новембар 2021.25. нов 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ОДРЖАНА 11. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ШАПЦА

Хала први пут у власништву грађана

Донета је велика одлука, а то је да први пут у историји Хала “Зорка” буде у власништву града Шапца. Халу ћемо платити колика је процењена вредност, око 700.000 евра, крајем 2022. и крајем 2023. године, а са коришћењем ћемо почети већ у децембру. Определићемо новим буџетом средства за њену реконструкцију, како би њено коришћење било сигурно и безбедно. Годину дана су трајали преговори са “АИК” банком и на обострано задовољство донета је одлука, рекао је градоначелник Шапца Александар Пајић
На 11. седници Скупштине града Шапца одборницу су дали сагласност на извршење буџета града за првих девет месеци текуће године. Такође су усвојили предлог одлуке о прибављању у јавну својину града спортске хале са пратећим објектима, док је градоначелнику дато овлашћење да закључи уговор о прибављању непокретности.

Хала, која је некада била у власништву “Зорке”, а затим “АИК” банке први пут ће бити у власништву града.

-Донета је велика одлука, а то је да први пут у историји Хала “Зорка” буде у власништву града Шапца. Халу ћемо платити колика је процењена вредност, око 700.000 евра, крајем 2022. и крајем 2023. године, а са коришћењем ћемо почети већ у децембру. Определићемо новим буџетом средства за њену реконструкцију, како би њено коришћење било сигурно и безбедно. Годину дана су трајали преговори са “АИК” банком и на обострано задовољство донета је одлука, рекао је градоначелник Шапца Александар Пајић.

Када је у питању извршење буџета, градоначелник је истакао да је буџет изузетно стабилан и да је једна од карактеристика нове власти то да је стабилизовала буџет.

-На почетку смо, из текуће буџетске резерве, од Владе Републике Србије, добили 300 милиона динара, стабилизовали финансије у граду и кренули ка стабилним временима. Буџет је без динара кредитног задужења, без финансијског учешћа грађана у финансирању било којих основних потреба града. Радимо велике капиталне ствари. Поред куповине Хале, то је и изградња три отворена базена, улагање у ЈКП “Стари град” у куповинунове опреме, изградили смо око 60 километара асфалтних путева, како на градском тако и на сеоском подручју, у току је пројекат реконструкције шабачке Болнице, добили смо 80 милиона динара за пројекат “Паметан град -град будућности” и 90 милиона динара од Европске уније за изградњу 23 објекта за рањиве групе становништа. Много тога је урађено за претходних годину дана и сигуран сам да ћемо у наредном периоду имати још боље резултате, рекао је градоначелник Пајић.
На овом заседању присуствовао је један одборник опозиције, Драган Станковић са листе “Шабац је наш - Небојша Зеленовић”. Станковић је активно учествовао у расправи и често реплицирао одборницима владајуће коалиције. Више пута је изнео мишљење да се у граду не ради довољно добро, као и бројне критике на рачун актуелне власти.

Фото: Глас Подриња


Иако је првобитним дневним редом планирано да на седници буде 15 тачака, пред почетак заседања стигло је и 12 допуна дневног реда. Највише допуна се односило на спровођење јавних конкурса за изборе директора јавних предузећа и установа које је основао град. ЈКП “Топлана” је добила в.д. директора и ту функцију ће у наредном периоду обављати Рајко Шушић, дипломирани инжењер машинства. Досадашњи директор, Слободан Јеротић, је поднео оставку из, како је наведено “личних разлога”.

Усвојено је и решење о именовању изборне комисије за спровођење избора за чланове савета месних заједница, као и о именовању другостепене изборне комисије.

На дневном реду су биле и информације о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа чији је оснивач град, за првих девет месеци. Усвојени су и ребаланси програма пословања ЈП “Инфраструктура” и ЈКП “Стари град” и програм коришћења буџетске помоћи за ова два јавна предузећа.

Одборници су подржали и предлог одлуке о формирању јединица цивилне заштите, изменама и допунама одлуке о праву на накнаду трошкова боравка деце у предшколској установи, измену и допуну плана детаљне регулације “Сава парк” и више предлога које се тичу промена у школским одборима шабачких основних и средњих школа.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa