Инфо

25. новембар 2021.25. нов 2021.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ПРЕДАВАЊЕ ЗА МАТУРАНТЕ ЕКОНОМСКЕ ШКОЛЕ

Пример за наук

Моја прича је мој лични пример. Желим да им покажем које су то грешке које сам ја починио у саобраћају пре пуних 28 година допринеле да се изазове саобраћајна незгода и трајна инвалидност коју носим овај дуг временски период
Треће седмице новембра обележава се Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода. Тим поводом, ученици четврте године Економске школе “Стана Милановић” у петак су од Славише Савића, секретара Удружења параплегичара Мачванског округа, чули предавање “Још увек возим, али не ходам”. Предавање је део активности Савета за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца, а циљ му је унапређење безбедности у саобраћају младих у Шапцу.

-Ово је прилика да покушам овим младим и образованим људима да кажем са колико озбиљних последица може да се сусретне неко ко не поштује саобраћајне прописе. Моја прича је мој лични пример. Желим да им покажем које су то грешке које сам ја починио у саобраћају пре пуних 28 година допринеле да се изазове саобраћајна незгода и трајна инвалидност коју носим овај дуг временски период. Показаћу им и са каквим препрекама се сусрећем и на који начин сам успео то да превазиђем, све у циљу да се ове приче сете у право време и уместо гаса стисну кочницу, рекао је Славиша Савић, који је још као малолетан, због пребрзе вожње, направио саобраћајну незгоду после које више није могао да хода.

Фото: "Глас Подриња"


Од почетка године на територији града Шапца осам особа је изгубило живот у саобраћајним незгодама. Међу настрадалима није било деце.

-Сваки изгубљени живот је ненадокнадив губитак и зато је важно да младима предочимо све могуће последице како би на почетку свог возачког искуства то знали. Предавања господина Савића никога не остављају равнодушним поготову младе када се на његовом примеру увере у последице које саобраћајне незгоде могу имати. Статистички подаци за 2020. годину о погинулим лицима су најбољи од како се они бележе, а у овој години бележимо смањење од скоро 40 одсто када је реч о погинулим лицима што је заиста охрабрујуће. Савет за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца је у овој години посебну пажњу кроз реализовану кампању Млади и безбедни посветио младим учесницима у саобраћају, али и кроз обуке усмерене ка младима се доста радило на њиховој безбедности у саобраћају. Младост јесте најспецифичнији и најизазовнији период у животима свих нас и како је и сам слоган наше кампање био “Живи за игру не играј се животом”, још једном апелујемо на наше младе да услед недовољног искуства не праве грешке које могу имати несагледиве последице и да поштују прописе и чувају своје и животе других, навела је Катарина Тадић, секретар Савета за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa