Инфо

9. децембар 2021.9. дец 2021.
Фото: Сви ми који волимо ФК Мачва Шабац (ФБ), Зимовање на 5. месту: ФК Мачва

Фото: Сви ми који волимо ФК Мачва Шабац (ФБ), Зимовање на 5. месту: ФК Мачва

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Плеј оф реалан циљ

Убедљивим поразом Мачва завршила полусезону. Јавор искористио све недостатке Шапчана. Пети на паузи. Шест бодова изнад деветог, осам испод другог. Реалан опстанак у зони плеј офа
Победа на Бањици је вратила суперлигашке снове у Поцерску, иако помало стидљиве, кикс Младости је отворио врата да се екипе приближи на пет бодова од позиције два, међутим Јавор је показао због чега је и на трећем месту ипак први фаворит за неку од прве две позиције на крају сезоне. Искористио је све пропусте Мачве, одолео притиску и славио врло убедљиво 4:1 (2:1).

-Нисам толико незадовољан игром колико резултатом. До првог гола смо били знатно конкретнији, Јавор није ни пишао голу, међутим опет смо пропустили да искористимо неку од прилика, поново се исказао проблем реализације, а када смо на све то примили погодак, убрзо и други после индивидуалне грешке млад тим је пољуљан и исход је овакав – рекао је Борис Савић, тренер Мачве после меча додавши да је дуга сезона и густ распоред утицао да у финишу уследи серија слабијих резултата.

-Говорио сам и раније, систем такмичења је такав да је оно предугачко, а наш састав је ограничен бројношћу и чине га врло млади играчи и догодило се оно чега сам се прибојавао, што је и неизбежно, да умор и често некомплетна екипа узму данак и на резултатима.

Све је могуће, али прмарни и реални циљ Шапчана је да у преосталих девет кола на пролеће сачувају место међу осам најбољих, имају шест бодова више и бољи међусобни однос са Радом који је тренутно девети. У плеј офу притиска неће бити. Инђија и Јавор су први фаворити за Супер лигу.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa