Инфо

6. јануар 2022.6. јан 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Ученици Економске школе победници у изради бизнис плана

Подршка младима и идејама

Марија Маринковић, Тина Николић и Вукан Обадовић уз подршку и менторство професорке економске групе предмета Биљане Лазаревић са бизнис планом производња чипса од јабуке освојили су награду
Тим Економске школе “Стана Милановић” из Шапца победник је у изради бизнис плана „Стартaп и ученичко предузетништво - Осмисли идеју и стави је у функцију!“ у организацији Београдске банкарске академије - Факултет за банкарство, осигурање и финансије. На онлајн такмичењу је учествовало 17 ученичких тимова из Србије, а Шапчани су донели победу.

Матуранти Марија Маринковић, Тина Николић и Вукан Обадовић уз подршку и менторство професорке економске групе предмета Биљане Лазаревић определили су се за производњу чипса од јабуке.

-Заједно смо радили израду бизнис плана, од идеје до финалног финансијског прорачуна. Сагледали смо колико је идеја одржива и профитабилна. Морам да истакнем да је циљ да банкари виде колико је бизнис план добар и да га подрже кроз кредит, али и да реализацијом можемо исти да вратимо - каже професорка Лазаревић и наглашава да је задовољство радити са младим људима.

-Било ми је задовољство као и прeтходних година радим са тимом ђака из наше школе. Чипс од јабуке није у великој мери заступљен на тржишту, те ће имати бољи пласман. Идеја ББА да подржи ученике је одлична. Такмичење је конципирано да подстиче и награђује иновативност. Економска школа традиционално учествује на такмичењу, те су наши тимови увек у прва три. Могу да кажем да је традиција да освајамо награде.

Ученици су награђени попустом за школарину Београдске банкарске академије и ваучерима Аик банке, а како истичу награда им значи као подстрек у даљем школовању и потврда да су њихове идеје добре, те саветују својим вршњацима да буду упорни и да се опробају изради бизнис плана.

-Како се родитељи баве извозом јабука, тако смо дошли на идеју да урадимо нешто ново што би привукло младе - појашњава Марија.

-Чипс, али здрав- каже Тина.

-Када је у питању израда бизнис плана веома нам је помогла професорка Биљана - додаје Вукан, а на питање о утисцима једногласно одговарају да је трема била присутна.

Идеје других тимова оценили су као веома добре, али је њихова од стране жирија проглашена за најбољу. Такмичење је реализовано онлајн, али су им другови из школе, професори и директорка били подршка током припрема. Наводе да млади имају добре замисли, а да из Економске носе добру базу за даље усавршавање, те своју будућност виде на ББА, а по стицању академског звања као „Младе предузетнике“. Порука за оне који ће бити део тима Економске имали су поруку да буду своји, храбри и буду сигурни у себе.

-Успешним ученицима увек саветујем да не забораве своју школу и генерације које долазе после њих. Да буду подршка и ослонац млађима. То је предност и лепота наше школе, заједништво и припадност образовној установи - нагласила је директорка Економске школе „Стана Милановић“ Соња Мијатовић Јокић.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa