Инфо

10. март 2022.10. мар 2022.
Младост на врху табеле – ВК Сава

Младост на врху табеле – ВК Сава

ВАТЕРПОЛО: ПРВА Б ЛИГА

Све је у рукама среће

Поражен чинило се непобедиви ЖАК. Дерби оправдао сва очекивања. Много преокрета. Кикинда још први фаворит, услед меча мање, али сада је притисак на њима. Одлучује и фортуна
Још увек је ЖАК први фаворит за шампионску титулу. Имају меч мање од Саве, нешто тежу распоред, но још увек имају све у својим рукама. Ипак, упркос томе, феноменалан дерби меч у суботу је показао да је млада Сава бар једнако квалитетна колико Кикинђани. Успели су да доминирају на почетку, да се подигну после тешког пада, када је у пет напада нестало све грађено четвртину и по, успешно се носили са неуједначеним критеријумом суђења, сачекали свој тренутак и однели победу, поразивши ЖАК после десет узастопних победа.

Уколико би се сви параметри мерили, више заслужују прво место и Прву А лигу. Заслужују због младости, залагања, због чињенице да их нико није видео ни као фаворите за горњи део табеле, зато што побеђују много искусније од себе. Заслужили су Шапчани фортуну на својој страни, а да ли ће бити, то ће показати наставак сезоне.

Сава – ЖАК 12:9 (2:0, 1:4, 3:1, 6:4)
Градски базен. Гледалаца: 100. Судије: Ђорђевић и Павловић. Искључења: Сава 11, ЖАК 6. Петерци: Сава 3 (2), ЖАК 1 (1).
САВА: Алимпић, Новаковић 1, Бабић, Зец 1, Марић 4, Трбовић 1, Савковић 1, Јездимировић, Пантелић 2, Лазић, Зец, Мићановић 1, Мијаиловић, Мићић 1.
ЖАК: Маринковић, Стојадинов, Ђукић, Зорић 1, Будурин, Јовановић 1, Грбић, Радановић 2, Јакшић 3, Гавранов 2, Симић, Димитров, Видицки, Степанов.


-Сада видимо колико је тежак пораз од Спартака у Суботици. Поносан сам на момке, јер успевамо против искуснијих да побеђујемо, не губе самопоуздање и за мене су они шампиони, ма какав расплет да буде. Још је ЖАК фаворит, имају гостовање Дорћолу, њима долази Спартак, наше је да се надамо и победимо у преостала три меча – рекао је тренер Никола Цар.

Сава коју, подсећамо, чине искључиво момци из школе ВК Шабац, старости између 14 и 17 година (плус Вељко Савковић као најискуснији) сада путује у Обреновац, дочекује потом Кошутњак и после слободног кола гостује Бања Луци.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa