Info

10. mart 2022.10. mar 2022.
Mladost na vrhu tabele – VK Sava

Mladost na vrhu tabele – VK Sava

VATERPOLO: PRVA B LIGA

Sve je u rukama sreće

Poražen činilo se nepobedivi ŽAK. Derbi opravdao sva očekivanja. Mnogo preokreta. Kikinda još prvi favorit, usled meča manje, ali sada je pritisak na njima. Odlučuje i fortuna
Još uvek je ŽAK prvi favorit za šampionsku titulu. Imaju meč manje od Save, nešto težu raspored, no još uvek imaju sve u svojim rukama. Ipak, uprkos tome, fenomenalan derbi meč u subotu je pokazao da je mlada Sava bar jednako kvalitetna koliko Kikinđani. Uspeli su da dominiraju na početku, da se podignu posle teškog pada, kada je u pet napada nestalo sve građeno četvrtinu i po, uspešno se nosili sa neujednačenim kriterijumom suđenja, sačekali svoj trenutak i odneli pobedu, porazivši ŽAK posle deset uzastopnih pobeda.

Ukoliko bi se svi parametri merili, više zaslužuju prvo mesto i Prvu A ligu. Zaslužuju zbog mladosti, zalaganja, zbog činjenice da ih niko nije video ni kao favorite za gornji deo tabele, zato što pobeđuju mnogo iskusnije od sebe. Zaslužili su Šapčani fortunu na svojoj strani, a da li će biti, to će pokazati nastavak sezone.

Sava – ŽAK 12:9 (2:0, 1:4, 3:1, 6:4)
Gradski bazen. Gledalaca: 100. Sudije: Đorđević i Pavlović. Isključenja: Sava 11, ŽAK 6. Peterci: Sava 3 (2), ŽAK 1 (1).
SAVA: Alimpić, Novaković 1, Babić, Zec 1, Marić 4, Trbović 1, Savković 1, Jezdimirović, Pantelić 2, Lazić, Zec, Mićanović 1, Mijailović, Mićić 1.
ŽAK: Marinković, Stojadinov, Đukić, Zorić 1, Budurin, Jovanović 1, Grbić, Radanović 2, Jakšić 3, Gavranov 2, Simić, Dimitrov, Vidicki, Stepanov.


-Sada vidimo koliko je težak poraz od Spartaka u Subotici. Ponosan sam na momke, jer uspevamo protiv iskusnijih da pobeđujemo, ne gube samopouzdanje i za mene su oni šampioni, ma kakav rasplet da bude. Još je ŽAK favorit, imaju gostovanje Dorćolu, njima dolazi Spartak, naše je da se nadamo i pobedimo u preostala tri meča – rekao je trener Nikola Car.

Sava koju, podsećamo, čine isključivo momci iz škole VK Šabac, starosti između 14 i 17 godina (plus Veljko Savković kao najiskusniji) sada putuje u Obrenovac, dočekuje potom Košutnjak i posle slobodnog kola gostuje Banja Luci.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa