Инфо

14. април 2022.14. апр 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Свечана академија у Прњавору

Обележена два јубилеја

Свечана академија као увод и најава за манифестацију “Дани позоришта у Прњавору”. представа у Прњавору одиграна између два светска рата
Дом културе “Прњавор” организовао је Cвечану академију поводом 100 година бављења позоришном уметношћу и 40 година Аматерског позоришта у Великој сали Дома културе у Прњавору.

Свечаној академији присуствовао је градоначелник Шапца др Александар Пајић и у име града примио признање за дугогодишњи допринос и подршку у развоју културе. Такође, носиоци признања били су и глумци који су у претходних 40 година прославили ово позориште.

почетак позоришта везује се за 1922. годину


-Град Шабац је партнер овом месту и Дом културе Прњавор се финансира из буџета града. Наставићемо у наредном периоду да потпомажемо развој културних садржаја у овом месту – истакао је др Александар Пајић.

Свечана академија била је увод и најава за манифестацију “Дани позоришта у Прњавору” који су трајали од 6. до 10. априла. У тим данима представе су одиграли гости из Кучева, Велике Плане, Шапца и Беочина.

Фото: "Глас Подриња"


-Сам почетак позоришта везује се за 1922. годину, односно изградњу спомен-костурнице у Прњавору када је тадашњи учитељ формирао певачку, фолклорну групу и један скеч. Педесет година касније створена је драмска секција а од 1982. године настаје Аматерско позориште које и данас ради - рекао је директор Дома културе Марио Максимовић.

Фото: "Глас Подриња"


Прва представа у Прњавору је одиграна између два светска рата. Дом културе „Прњавор“ добитник је великог броја награда и признања са различитих фестивала за глумачка остварења, сценски говор, костим, сценографију, музику. Његов основни циљ јесте развијање позоришног аматеризма и популаризација позоришне уметности широм Србије.
Ж.П.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa