Инфо

28. април 2022.28. апр 2022.
Потрага за плеј офом – ЖРК Медицинар (фото: ЖРК Медиицнар фб)

Потрага за плеј офом – ЖРК Медицинар (фото: ЖРК Медиицнар фб)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА

Живи ли плеј оф сан?

Само победа у синоћњем мечу Медицинар одржала у игри за плеј оф. Сваки други резултат елиминисао Шапчанке из доигравања. Регуларни део Медицинар завршава у Новој Пазови
Тешко је најавити меч последњег кола без знања о исходу меча одиграног синоћ у хали „Зорка“. Директни ривали за плеј оф Медицинар и Наиса су одмерили снаге у 21. колу и исход ове утакмице чини да је последње коло или најважније или без резултатског значаја.

Надамо се да Наиса није освојила бод или два синоћ у Шапцу, јер би такви исходи и математички елиминисали Медицинар из борбе за место међу четири најбоља тима. У том случају Медицинар може бити пети или шести на крају сезоне.

Куп систем
Плеј оф ће као и претходне сезоне бити реализован по куп систему. Први против четвртог, други против трећег. Бољепласирани има предност домаћег терена у серији на две добијене утакмице. По истом принципу је организовано и финале. Плеј аут није предвиђен.


Желимо да је Медицинар надиграо и победио Нишлијке и учинио последње коло изузетно важним. Уз ову претпоставку, Наиса је још упредности но уз два бода више име најјачег могућег ривала у последњем колу Бекамент, лидера на табели и потребан им је бар бод. Евентуални пораз је прилика за Медицинар који победом у Новој Пазови може до четвртог места. Своју шансу тражи и Раднички, али уз услов да је победио синоћ, те да Наиса изгуби, а Медицинар не победи у Пазови. У случају победе Шапчанки у среду (27.04) важно је да ли је била минимална или са већом разликом. Уколико је минимална са мање од 29 датих голова, важно је да је победио Раднички и синоћ и током викенда како би се створио круг од три екипе са 24 бода где је Медицинар најбољи. Као што смо рекли, јако је тешко без знања о исходу, а у тренутку настанка текста меч је на више од 24 сата од почетка, говорити о последњем колу.

Шапчанке свакако током викенда играју у Новој Пазови. Пазовчанке су умеле да победе Јагодину, Наису,
Врбас два пута, али и да два путаизгубе од Бора и зато су ван плеј оф конуренције. У серији су од три превенствене победе над Медицинаром.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa