Инфо

2. јун 2022.2. јун 2022.
Борба за националну медаљу – ВК Сава (2006), фото: ВК Шабац фб

Борба за националну медаљу – ВК Сава (2006), фото: ВК Шабац фб

ВАТЕРПОЛО: МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ

Сава у државном финалу

Ватерполисти шабачке Саве рођени 2006. године и касније изборили су пласман међу шест најбољих екипа у Србији, односно државно финале за овај узраст. Градски базен је угостио полуфиналисте, а Шапчани су освајањем другог места обезбедили место међу најбољих шест, као и два стартна бода.
Савладали су Спартак Прозивку 18:10 и Партизан 15:11, док су поражени од првог фаворита за титулу, екипе Бањице 23:10. Бањица и Партизан су такође у финалу. Екипу су водили Немања Личанин и Мирослав Мандић.

Шабачки репрезентативци
Уз такмичења млађих категорија, шабачки ватерполо је активан и на репрезентативном плану. Члан овдашњег клуба Огњен Стојановић налази се на списку 17 репрезентативаца на које селектор Савић рачуна на припремама, док је тренер ВК Шабац Немања Личанин, истовремено и селектор репрезентације до 14 година обавио прва тестирања кандидата у Шапцу.


Раније, очекивања су испунили момци 2008. годише, подељени у две екипе. Сава, актуелни шампион и Шабац 1, састављен махом од годину дана млађих играча, изборили су сигуран пласман у финале региона на турниру у Крушевцу. Сава је победила све уз гол разлику 43:4. Шабац 1 је само поражен од Саве. У финалу региона није Шабац 2, но то су играчи рођени 2010. године и играли су против две године старијих.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa