Инфо

30. јун 2022.30. јун 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ВИШЕ ОД 3 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА СТУДЕНТЕ

Улагање у знање најбоља инвестиција

Градоначелник Шапца др Александар Пајић потписао је уговоре са 17 студената којима су одобрене градске стипендије. Сваки студент са високим просеком (преко 9.00) добија износ од 180.000 динара, у шест месечних рата.

- Из градског буџета издвојили смо више од 3 милиона динара, јер мислимо да је улагање у знање и младост најбоља инвестиција. Ове године имамо шест стипендиста из друштвено-хуманистичких наука, пет са Медицинског факултета, три из области техничко-технолошких наука, једног из уметности, једног из природно-математичких наука и, први пут ове године, ђака шабачке Академије струковних студија.

Ови млади људи су показали да се исплати вредно учити и постизати врхунске резултате. Од срца им честитам и желим да, по завршетку школовања, знање примене у свом граду, јер само знањем можемо да градимо од Шапца град будућности, бољи стандард и услове живота за све наше суграђане, истакао је градоначелник Пајић.

„Потребно је много труда, али ако нешто јако желите, онда пронађете баланс у животу и времена да стигнете све што пожелите. Много ми значи стипендија, драго ми је што мој град мисли на мене“.
(Ана Ђермановић, студент пете године Медицинског факултета у Новом Саду са просечном оценом 9,63)


- Изузетна ми је част што имам прилику да будем стипендиста града Шапца. Драго ми је што наш град на овај начин подржава своје студенте и подстиче нас да будемо још бољи, јер се труд свакако исплати, каже Александар Секулић, студент треће године Економског факултета у Суботици Универзитета у Новом Саду са просечном оценом 9,8.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa