Инфо

30. јун 2022.30. јун 2022.
ДЕЛОВИ ОПШТИНЕ БИЛИ БЕЗ ВОДЕ

Ванредна ситуација због проблема у водоснадбевању

На основу препоруке Штаба за ванредне ситуације председник општине Коцељева Душан Илинчић прогласио је прошлог четвртка ванредну ситуацију на делу територије општине, односно за насељена места Свилеува, Баталаге, Брдарица, Драгиње, Мали Бошњак и Коцељева. Претходног дана, Штаб за ванредне ситуације општине Коцељева разматрао је прошлонедељну ситуацију у области водоснабдевања на делу територије. Услед кварова који су се десили на систему за водоснабдевање дошло је до прекида у снабдевању водом насељених места Свилеува, Брдарица, Баталаге, Драгиње и Мали Бошњак као и отежаног снабдевања водом у самој вароши.

-Проблеми и прекиди у испоруци воде изазвани су и дугим периодом без падавина или са малом количином падавина. Постоји реална опасност да овакво стање потраје дужи временски период па се намеће потреба за предузимањем неопходних мера- наведено је, између осталог, у образложењу Штаба за ванредне ситуације. Оцењено је да је тренутна ситуација у систему за водоснабдевање неповољна.

- Прогласили смо ванредну ситуацију на делу територије наше општине. У Коцељеви су на снази биле рестрикције како бисмо нашли начин да стабилизујемо систем и домаћинствима у Драгињу, која су неколико дана раније остала без воде, обезбедимо бар мале количине. Проблеми су изазвани хаваријом на извориштима у Свилеуви- потврдио је председник општине Душан Илинчић. Иако је водоснабдевање на подручју општине Коцељева након пар дана стабилизовано, ванредна ситуација је остала на снази и током протеклог викенда као и до средине ове недеље.

-Краћи прекид у водоснабдевању у међувремену је имало Доње Црниљево. Не желимо ништа да препустимо случају и тек када будемо потпуно сигурни да је у водосистему све у реду, укинућемо ванредну ситуацију- закључио је Илинчић.
Весна Бошковић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa