Инфо

30. јун 2022.30. јун 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Градоначелник уручио Видовданске награде

Награђени најуспешнији ученици и наставници

“Подржавамо најбоље ученике и наставнике, јер сам сигуран да је то најбољи начин да инвестирамо у Шабац као град будућности. Уверен сам да ћемо и у наредном периоду подржати све иницијативе за што боља постигнућа, али и све оне ученике који желе да изаберу прави пут, пут знања”
Интонирањем химне „Боже правде“ у уторак у дворишту Градске куће отпочела је свечаност на којој је градоначелник Шапца др Александар Пајић уручио Видовданске награде најуспешнијим ученицима основних и средњих школа и њиховим наставницима за изузетна постигнућа на републичким и међународним такмичењима у школској 2021/22 години. Награђено је укупно 232 ученика и 96 наставника са територије града, као и ђаци генерације у текућој школској години. Из градског буџета опредељено је три милиона динара за ову намену.

-Ово је најлепши дан у мандату једног градоначелника. Заиста имамо прелепу слику у дворишту Градске куће, најбоље ђаке основних и средњих школа, њихове наставнике, директоре тих образовних установа, видимо памет и будућност града Шапца. Подржавамо најбоље ученике и наставнике, јер сам сигуран да је то најбољи начин да инвестирамо у Шабац као град будућности. Уверен сам да ћемо и у наредном периоду подржати све иницијативе за што боља постигнућа, али и све оне ученике који желе да изаберу прави пут, пут знања, јер знање је моћ и то нам нико не може одузети. Честитам ђацима генерације и носиоцима републичких награда, јер су показали да се вреди трудити и радити и сигуран сам да ће у наредном периоду постићи врхунске резултате на добробит града и својих породица- истакао је др Пајић.

Школа примењених уметности сваке године добије много признања, па су и овог пута професори Михаило Симовић и Младен Пантелић поделили успехе својих ученика. Симовић већ деценију успешно руководи секцијом за фотографију и дигиталну графику чији су полазници сваке године међу награђенима.
-На Републичкој смотри ученичког ликовног стваралаштва прву и трећу награду освојили су Душан Станојловић и Ксенија Опанковић, која има и републичку награду на конкурсу Фото савеза Србије. Определили су се да се и у будућности баве уметношћу. Имали су самосталну изложбу код нас у школи и истицали се све четири године. Полазници секције су ове године за Ноћ музеја у школи приредили ретроспективну изложбу најуспелијих радова за десет година излагачке делатности у Студентском културном центру у Београду. То је потврда да деца добијају квалитетно знање и да се њихов рад вреднује и препознаје и на неким другим инстанцама, а не само код нас у школи- објаснио је Симовић.
Пантелић је други пут, после три године, добитник признања заслужни ликовни педагог Србије које му веома значи.
-То ми је потврда да радим како треба и да децу учим на прави начин. Ове свечаности много значе као круна заједничког рада на крају школске године. Поред тога, и ђаци су добили награде, што је леп начин да им се ода признање за рад и залагање. Из области сликарства Владислав Влаховић је добио прву, а Наташа Гвозденац другу награду, док је Теодора Јовановић другонаграђена из области цртежа- напоменуо је Пантелић.


Стефан Трифуновић из ОШ „Николај Велимировић“ је првонаграђени из математике, док је као ученик другог разреда Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ на републичком такмичењу из теорије музике- предмет солфеђо имао максималних 100 поена.

-Веома сам поносан на свој успех, али ми је истовремено жао што се растајем од основне школе и учитељице. Ипак, радујем се новим изазовима које ће пред мене поставити наставак образовања- објаснио је Стефан.

Фото: "Глас Подриња"


Ђак генерације Средње пољопривредне школе са домом ученика Шабац, смер ветеринарски техничар, Тара Цветковић, истакла је да је пресрећна због успеха који је успела да оствари у школи, али и у области уметности.

-Поред тога што сам успешна у школи, бавим се и балетом и ове четири године су биле испуњене успесима и на уметничком пољу, а и у образовању. Управо сам сазнала и да сам примљена на Факултет ветеринарске медицине, тако да сам веома срећна због тога- нагласила је Тара.

Ученици су за освојену једну награду добили 10.000, за две и три 15.000, док су за четири и више награђени са по 20.000 динара. Исти износи припали су наставницима за једног, два и три, односно четири и више награђених ученика.
Д.Д.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa