Инфо

30. јун 2022.30. јун 2022.
Фото: Мачва Инфо

Фото: Мачва Инфо

БАДОВИНЦИ

За чистију обалу Дрине

У сусрет традиционалној културно-забавној манифестацији „Ивањдански дани“ у Бадовинцима учињени су значајни напори на уређењу обале Дрине око „Павловића моста“ и већој заштити природне околине.
Пре свега одлуком општине Богатић крај обале реке постављени су контејнери за прописно одлагање лешева угинулих животиња. То је посебно важно за мештане овог села који су међу највећим произвођачима свиња у Србији и раније су биле честе појаве да лешеве угинулих животиње несавесни бацају баш поред реке. На степен опасности по здравље људи често је указивано.

-Сада имамо специјалне контејнере, не само у овој месној заједници и надам се да ће то људи корисно употребљавати и тако допринети већој заштити природне околине, што нам је верујем заједнички циљ, каже Милан Дамњановић, председник општине Богатић.

Важне активности за чистију обалу Дрине, предузима и овдашње Удружење грађана за очување Дрине и њених приподних лепота „ЕКО Дрина“ Бадовинци.

-Осим зеленила (траве) и стабала које смо посадили крај реке, ту су посебно урађени столови и клупе где се љубитељи реке могу одморити у пријатном окружењу, каже Светомир Тошић, председник Удружења.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa