Инфо

30. јун 2022.30. јун 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ШАБАЦ И ЕУ ГРАДЕ 23 СТАМБЕНЕ ЈЕДИНИЦЕ ЗА СТАНОВАЊЕ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНОГ СТАНОВНИШТА

“Нови почетак” за најосетљивије категорије становништва

“Видим да радови теку утврђеном динамиком и верујем да ћемо крајем новембра имати спремне објекте. Потрудићемо се нaкон тога да их комплетно опремимо, како би корисници могли да се уселе до краја године” рекао је градоначелник Шапца Александар Пајић
Шабац је једна од 20 локалних самоуправа у Србији којима је Европска унија дала новац за пројекат “Подршка за самостални живот - Нови почетак”. Пројекат подразумева изградњу и опремање стамбених јединица намењених социјалном становању у заштићеним условима, за рањиве групе становништва.

На Триангли, у улици Боже Милановића почела је изградња 23 стамбене јединице намењене ромској популацији, женама жртвама породичног насиља, особама са инвалидитетом и младима који излазе из програма социјалне заштите.

Радове је у среду обишао градоначелник Шапца Александар Пајић. Том приликом је изразио наду да ће објекти бити комплетно завршени и опремљени до краја године.

-На конкурсу смо имали 60 заинтересованих појединаца и породица за услуге овог социјалног становања. Видим да радови теку утврђеном динамиком и верујем да ћемо крајем новембра имати спремне објекте. Потрудићемо се након тога да их комплетно опремимо, како би корисници могли да се уселе до краја године. Поред ове услуге, у оквиру истог пројекта, имамо и куповину новог стамбеног објекта, као подршку лицима са инвалидитетом “Живот са подршком”. Ради се о пројекту који радимо заједно са Центром за социјални рад и Каритасом и верујем да ћемо и то до краја године увести као једну од нових услуга, рекао је градоначелник Пајић и подсетио да град Шабац за социјалну заштиту из буџета издваја 276 милиона динара на годишњем нивоу.

Град Шабац је од Европске уније добио средства у висини од 638.000 евра. Укупна вредност инвестиције је 750.000 евра и град ће учествовати остатком новца.
Извођач радова је шабачка фирма “Рефлекс”.

-Поносан сам на све што радимо у оквиру овог пројекта, као и на оно што радимо као град за наше суграђане којима је наша помоћ потребна, рекао је градоначелник.

Шабац је једна од локалних самоуправа која има највећи број права и услуга лицима која је подршка неопходна.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa