Инфо

14. јул 2022.14. јул 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ПРОСЛАВЉЕНА СЛАВА САБОРНОГ ХРАМА У ШАПЦУ

Љубав побеђује

У уторак, 12. јула, свечано је прослављена слава Саборног храма Светих апостола Петра и Павла у Шапцу. Светој литургији присуствовали су представници Градске управе, Војске Србије и бројни суграђани.

Фото: "Глас Подриња"


- Свете апостоле Петра и Павла славимо заједно зато што их је црква издвојила као пример вере, ревности за реч Христову и, пре свега, велике љубави коју су имали према Богу и ближњима својим. По свему различити, били су чврсто сједињени вером у Христа. Живели су у најдубљем смирењу свесни да нису достојни задатка на који их је Господ позвао, али да из љубави и поверења у Њега, са дубоким осећањем одговорности, преузимају на себе сведочење и крст сведочења речи Христове, рекао је свештеник Раде Тодоровић и додао – Љубав је та која побеђује.

Апостол Петар је био прост човек, рибар Галилејски. А Савле (Павле) најученији младић свога доба, гонитељ Исуса из Назарета, који је доживео чудо Божје љубави. На путу за Дамаск, сатирући све што је хришћанско, јавио му се Васкрсли Христос и рекао: „Савле, Савле, зашто ме гониш?” Одједном ослепевши, наредио је да га воде у Дамаск, где га је Господ упутио на апостола Ананију, који га је исцелио и крстио. Од тада је Павле живео у великој благодати и ревности за Бог и реч Његову. Рекао је: „Не живим више ја, него Христос живи у мени“. Обојица су пострадали за Оног кога су волели највише.

Фото: "Глас Подриња"


- Молитвено желим да и ми попут светих апостола уможавамо богатство различитости и љубав коју су они имали међу собом. У Св. Тајни Евхаристије не причешћујемо се само Христом, него и једни са другима, поручио је отац Филимон, игуман манастира Каона.
М.Ф.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa