Инфо

21. јул 2022.21. јул 2022.
Задовољни припремама на Златибору (фото: З. Д.)

Задовољни припремама на Златибору (фото: З. Д.)

ФУДБАЛ: ПРИПРЕМЕ ФК МАЧВА

Десет дана до старта сезоне

Завршен боравак на Златиботру. Одигране три припремне утакмице. Резултат био у другом плану. Грешке донеле поразе, али рад је био добар и играчи вредни. Звездара генерална проба. Тактички детаљи до гостовања Графичара
Припреме на Златибору Мачва је привела крају и почетком недеље су се играчи и стручни штаб вратили у Шабац где их очекује још једна припремна утакмица пре почетка сезоне. На планини су Шапчани комбиновали тактички рад и побољшање физичке спреме. Одиграли су три припремне утакмице. Савладали су црногорског прволигаша Јединство из Бијелог Поља 2:0, а поражени су од још једног члана Прве лиге Црне Горе, пљеваљског Рудара 2:1, односно подринског ривала Лознице 2:1.

Како је истакао тренер Иван Куртушић, резултат није примаран на припремама, важнији је рад који је био добар, али и два неуспеха у овим дуелима су дала важне смернице за даље.

-Врло сам задовољан радом и понашањем момака. Уверен сам да ће се овај рад исказати и у првенству, а форму темпирамо за тај део. Изгубили смо не због слабе игре, ми смо били ти који смо контролисали игру, него због индивидуалних грешака појединаца. Циљ припрема јесте био да пружимо свим играчима шансу и видимо ко може да поднесе терет дреса и грба Мачве. Неки су прилику искористили, показали да могу, други нису и мораће да чекају другу прилику. Следи нам период тактичког усавршавршавања у Шапцу и финална селекција. Оптимиста сам и верујем да ћемо бити прави у правом тренутку – истакао је тренер Иван Куртушић.

Рад у припремном периоду треба да буде „наплаћен“ у првенству. Параметри физичке спреме говоре да ће екипа дочекати сезону спремна.

-Изузетан рад на Златибору, напоран, али су момци посвећени били на сваком тренингу. Имали смо изванредне услове и сматрам да смо искористили све позитивне околности и да ће се учинак видети већ на старту сезоне. Припреме јесу у финишу, али нису завршене и морамо пуном снагом наставити и у Шапцу до Графичара – додаје капитен Милош Адамовић..

Последњи дуел пред почетак сезоне Мачва ће одиграти у суботу у Шапцу против ОФК Звездаре, члана Српске лиге, некадашњег суперлигаша.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa