Инфо

28. јул 2022.28. јул 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Председник Србије Александар Вучић присуствовао завршетку радова

Спојен мост преко Саве

То је велика ствар за Београд, Нови Сад, Мачву и Подриње и имаће велики утицај на привреду. Србија није иста земља, овај мост је једно мало ремек- дело. Нисам пратио од почетка да се иједан мост гради на начин на који се градио овај, са овим техничко- технолошким решењима- рекао је он и додао да је тај пројекат финансиран из републичког буџета
Председник Србије Александар Вучић присуствовао је у понедељак са градоначелником Шапца др Александром Пајићем спајању моста преко Саве код Шапца дужине 1,3 километра, који је део ауто-пута Рума- Шабац и брзе саобраћајнице Шабац- Лозница. Ауто-пут Рума- Шабац дужине 21 километар требало би да буде завршен половином следеће године и имаће шест трака, а главни извођач радова је азербејџанска фирма „Азвирт“.

Фото: "Глас Подриња"


Вучић је рекао да је срећан што је мост изграђен за само две године, а да је план да ауто-пут буде завршен најкасније за годину и три до четири месеца.

-То је велика ствар за Београд, Нови Сад, Мачву и Подриње и имаће велики утицај на привреду. Србија није иста земља, овај мост је једно мало ремек- дело. Нисам пратио од почетка да се иједан мост гради на начин на који се градио овај, са овим техничко- технолошким решењима- рекао је он и додао да је тај пројекат финансиран из републичког буџета.

Фото: "Глас Подриња"


Петровић:
Радост за све општине овог дела Србије




Градоначелник Лознице Видоје Петровић рекао је да је то „велики дан и велика вест, јер сведочи да радови сјајно напредују, у сваком погледу, и да нам председник Александар Вучић увек доноси радост“.
-Поред нас Лозничана и Шапчана, који добијају још један мост, као и Сремци, радују се и људи свих општина овог дела Србије, али и многобројна наша браћа из Републике Српске, који гравитирају ка нама- указао је Петровић.

Зарић:
Бољитак за све општине округа


Фото: "Глас Подриња"


-Велелепни мост украс је нашег округа и немерљиво скраћује путовања а нестварним изгледом спаја две обале. Ми се искрено радујемо бољитку за наше општине и градове али и брже стизање до ауто пута, аеродрома и других значајних путних праваца. Хвала држави за ову благодет а ми се надамо да ће нам довести и потенцијалне инвеститоре који би донели бољитак Општини Владимирци- истакао је председник општине Владимирци, Горан Зарић.

Јовановић:
Велике могућности за туризам и привреду




-Нови аутопут и брза саобраћајница Шабац-Лозница много ће значити и за Љубовију. То ће допринети већем протоку људи и робе, туристима ће бити ближе и брже да посете наш крај, а отвара се и већа могућност за инвеститоре, јер ће новим путевима лакше моћи да допремају сировине и производе- истакао је председник општине Љубовија, Милан Јовановић.

Илинчић:
Брзи путеви од велике важности за привреду


Фото: "Глас Подриња"


-То је свима нама од великог значаја, како за саме грађане тако и за постојећу привреду и привреднике. Модерне саобраћајнице омогућиће бржи, безбеднији и квалитетнији транспортни пут према Београду. Код нас привређују привредни субјекти попут Зорке керамике, Рауха, Карина моде, отпрема се свакодневно камен из Шешевице... Извозно смо орјентисана општина која два евра извози док један увози. Зато су нам од велике важности добри и брзи путеви како би роба била што лакше отпремљена. Ширење путне мреже допринеће бољем позиционирању наше општине за будуће потенцијалне инвестиције- изјавио је председник општине Коцељева Душан Илинчић поводом изградње ауто пута и брзе саобраћајнице.


Напоменуо је да остаје да се изгради Фрушкогорски коридор.
-Важно је што и у условима велике кризе нисмо прекинули ниједан велики пројекат. Честитам људима који су веровали да су промене могуће. Уверен сам да још много тога можемо да урадимо- подвукао је Вучић, који је у обиласку био са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславом Момировићем, директором Коридора Србије Александром Антићем и вршиоцем дужности директора Путева Србије Зораном Дробњаком.

Вучић је рекао да је срећан што је мост изграђен за само две године, а да је план да ауто-пут буде завршен најкасније за годину и три до четири месеца


Градоначелник Шапца др Александар Пајић изразио је задовољство због спајања моста.
-Изузетно ми је велико задовољство што је председник Србије поново на шабачком мосту који смо симболично овом последњом бетонском коцком спојили. Ово је немерљив значај за Град Шабац, јер смо због овог моста, ауто-пута и брзе саобраћајнице за годину и по дана у Северозападној индустријској зони продали више од 70 хектара за нове инвеститоре. Само кинеска компанија „Минт“ купила је више од 50 хектара- навео је др Пајић.

Фото: "Глас Подриња"


Он је нагласио да су планирани велики пројекти за Град Шабац, те да ће резултирати запослењем бројних суграђана.
-Битно је да се рокови поштују и, као што је рекао председник, министар али и извођач радова, ауто-пут ће бити пуштен у септембру 2023. године. Мост је јако значајан, јер повезује две обале Саве, али и град Шабац са Београдом, Фрушкогорским коридором и Новим Садом и за нешто мање од 40 минута стизаће се до Београда и Новог Сада, брзом саобраћајницом за мање од 30 минута до Лознице. Пре свега, омогућићемо најбржи транспорт робе са територије града Шапца и то је врло значајно за привреднике и грађане Шапца, јер ће лакше и брже долазити до запослења- истакао је др Пајић.

Фото: "Глас Подриња"


Модерна саобраћајница ће повезати Руму и Лозницу у укупној дужини од 77 километара и обухвата три просторне целине


Комерцијални уговор о пројектовању и извођењу радова на ауто-путу Румa- Шабац и брзој саобраћајници Шабац- Лозница закључен је 19. новембра 2019. године са азербејџанском компанијом „Азвирт“. Уговорена цена радова је 467,5 милиона евра. Модерна саобраћајница ће повезати Руму и Лозницу у укупној дужини од 77 километара и обухвата три просторне целине: деоница Рума- Шабац, која ће у дужини од 21,14 километара бити ауто- пут у пуном профилу, мост преко реке Саве од 1,3 километра и брзу саобраћајницу Шабац- Лозница од 54,58 километара, а траса ће заобићи сва насељена места.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa