Инфо

4. август 2022.4. авг 2022.
Празновало цело село
ОГЊЕНА МАРИЈА СЛАВА ЦРКВЕ У МАЧВАНСКОМ МЕТКОВИЋУ

Празновало цело село

Од јутра је у Мачванском Метковићу, једном од мањих села у општини Богатић на Огњену Марију ( 31. 07. ове године) било свечано расположење, како у центру села, тако више у црквеном дворишту. Метковци су релативно касно изградили своју цркву. Било је то 2003. године, а посвећена је Светој великомученици Марини или како је зову Огњена Марија, што је и определило да црквена слава буде име ове светице.

Цркву је освештао блаженопочивши епископ шабачки господин Лаврентије.
Захваљујући врло предузимљивом старешини овог светог храма хаџи Владимиру Димитрићу, који је овде на службу дошао првог јануара 2005. године, убрзо је формирана Црквена општина и изграђено много тога, попут: Парохијског дома, дечјег игралишта са мноштвом реквизита за најмлађе, летњиковца, палионице за свеће, чесме, сале за ручавање, дечјег едукативног центра са више рачунара и библиотеком која има 600 наслова различитих књига.

-Сарадња са овдашњим мештанима је веома добра. Они су ме лепо прихватили и доста помажу у складу са својим могућностима, каже старешина храма протојереј ставрофор Владимир Димитрић.
Домаћини славе, прошле недеље су били доктори Мирослав и његова сестра Наташа Мишковић из Мачванског Метковића. Уствари, славило је цело село. Било је свечано и лепо. Све по реду, баш како у оваквим случајевима и доликује.

У цркви је служена Света архијерејска литургија уз саслужење архијерејског намесника Пећиначког Бојана Мијановића, свештеника Славише Лацковића из Липолиста и ђакона Јована Сретеновића из Мачванског Метковића.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa