Инфо

4. август 2022.4. авг 2022.
ПОХВАЛА ЗА СРЕДЊУ ШКОЛУ У КОЦЕЉЕВИ ОД ЕКОНОМСКОГ ФАКУЛТЕТА У БЕОГРАДУ

Сатисфакција за предан и квалитетан рад

Пријемни испит полагала су четири ученика и од максималних 60 освојили у просеку 59,62 бода. Прва два места на коначној ранг листи припала су кандидатима из коцељевачке средње школе док су се међу првих педесет нашла и преостала два ђака
На адресу директора Средње школе у Коцељеви недавно је стигло признање са Економског факултета из Београда поводом резултата који су дојучерашњи ђаци ове школе постигли приликом полагања пријемног испита.

У писму се наводи да су коцељевачки свршени средњошколци показали одлично знање и остварили могућност да буду студенти овог факултета, али и будући економисти који ће креирати нове токове у овој области.

-Честитамо Вама и колективу школе на изузетности коју сте постигли код младих људи, пружајући им неопходно знање за даље школовање- стоји у тексту.

Пријемни испит полагала су четири ученика и од максималних 60 освојили у просеку 59,62 бода. Прва два места на коначној ранг листи припала су кандидатима из коцељевачке средње школе док су се међу првих педесет нашла и преостала два ђака.

Овај резултат је још већи уколико се има у виду чињеница да Средња школа у Коцељеви сваке године уписује само по једно одељење економских, пољопривредних и машинских техничара а дешава се да нека од њих не буду у потпуности попуњена. Она није у прилици да из квантитета црпи квалитет, али и са једним одељењем више него успешно парира великим градским школама у Србији.

-То признање нам веома значи. Први пут се догодило да добијемо на овакав начин сатисфакцију за рад школе и успех наших ученика. Факултет је осетио потребу да укаже на изванредне резултате наших матураната који су, без лажне скромности одлични. То говори просечан број бодова који су освојили на пријемном. Срећни смо што се рад и квалитет наставе и на овај начин потврдио. Ништа не долази само, посебно не оно што је добро и вредно. Некако се све поклопило. И вредна деца која желе да уче, са једне стране, са друге професори који су били вољни да та знања пренесу, да уложе време и труд- изјавио је директор Средње школе Верољуб Матић.

Он је још једном поновио да је ова образовна установа испратила златну генерацију ученика, не само са смера економски техничар већ и из других образовних профила, како машинског тако и пољопривредног смера.

-Не памти се у историји школе да се у току једне школске године освоји на републичким такмичењима пет медаља и то из сваке струке. Наши дојучерашњи средњошколци успешно су завршили уписе на факултете. Многи од њих били су високо рангирани на листама након полагања пријемних испита. Огромна већина је сасвим добро прошла и уписали су се тамо где су желели- рекао је Матић.
Све ово је више него довољан разлог, сматрају у овој образовној установи, да се будуће генерације свршених основаца определе за Средњу школу у Коцељеви која је још једном доказала, у одмеравању снага са значајно већим школама, да има више него довољно знања и жеље да пружи квалитетно образовање и своје ђаке у потпуности препремљене испрати на високе школе и факултете.
Ове године Средњу школу у Коцељеви уписало је око 100 ученика. Свих пет одељења је формирано али не и попуњено.

-Ми имамо овде проблем мале средине и тежњу превасходно родитеља а потом и ученика да одлазе у веће градске средине. Деце је генерално све мање у основној школи па се све то одражава на упис. Ипак, на нама је да урадимо све оно што можемо да то превазиђемо најбезболније, а то је да се максимално залажемо за квалитет у раду, да постижемо успехе на такмичењима и приликом уписа на факултете и мислим да од тога нема боље позивнице ни препоруке за будуће средњошколце- оценио је директор Средње школе.
В.Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa