Инфо

4. август 2022.4. авг 2022.
Смотра игре, песме и дружења
МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА, БОГАТФЕСТ У БОГАТИЋУ

Смотра игре, песме и дружења

Богатфест почиње вечерас ( 04. Август ) дефилеом дечијих ансамбала улицом Војводе Степе у Богатићу, од 19 часова. Истог дана од 20 часова је наступ Фолклорног ансамбла „Ђидо“ са гостима.

Другог дана ( петак 05. август) програм почиње од 17 часова, сајмом народне радиности ( улица Војводе Степе). Од 18 часова је дефиле учесника фестивала, улицом Војводе Степе у центру варошице. За 20 часова је заказано свечано отварање Богатфеста у дворишту основне школе у Богатићу. Од 20 и 30 је концерт Народног ансамбла РТС са солистима: Данком Стоићевић и Радишом Урошевићем.

У суботу трећег дана ( 06. август ) програм почиње поново од 17 часова сајмом народне радиности. Од 18 и 30 је дефиле учесника, а за 20 часова је заказан наступ фолклорних друштава из: Пољске, Словачке, Румунија, Бугарске, Египта, БиХ и Србије, односно свих учесника фестивала.

Као својеврсна подршка они ће наступити и четвртог дана ( недеља) на централној бини Васиног шиба у Црној Бари.

-Уверен сам да ће мо бити добри домаћини, а главног дана ( петак ) дочекаћемо верујем доста гостију амбасадора, аташеа и других међународних представника, каже директор Културно образовног центра Богатић Иван Остојић, као организатор манифестације.
Љ.Ђ.
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa