Инфо

4. август 2022.4. авг 2022.
Дрина је смисао живота
МАЛИ ЗВОРНИК

Дрина је смисао живота

Дани спортско-рекреативног и културног туризма “Дрина је смисао живота 22”, одржани су по једанаести пут од 28. до 31. јула 2022. године у Малом Зворнику. Организатор и генерални покровитељ је општина Мали Зворник, а богат културно уметнички програм припремљен је у сарадњи са Туристичком организацијом општине.

У четвртак 28. јула, на стадиону ФК”Јединство”, манифестацију је свечано отворио председник општине Зоран Јевтић, поздрављајући госте и учеснике са жељом да се осећају пријатно, да понесу лепе утиске и наредне године у још већем броју дођу у Мали Зворник. У наставку вечери одржан је забавно музички програм у коме су учествовали еминентни естрадни уметници.

Наредног дана спроведена је акција добровољног давања крви у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије и Црвеним крстом Малог Зворника.

Као и претходне године и ове је спроведена обука у вожњи скутера на води на плажи у Сакару за млађе категорије учесника, уз подршку клуба “Мото-џет “ из Новог Сада.

“Сомовијада” је трајала два дана 29. и 30. јула у Сакару, на Дринском језеру у склопу које је одржано такмичење ” Златни котлић Сомовијаде 2022.”

Манифестацију су пратиле и бројне изложбе кулинарства, алкохолних и безалкохолних пића, народне традиције и домаће радиности овога краја, уз богат културно уметнички програм.

У суботу 30. јула одржан је концерт народне музике на стадиону ФК “Јединство”, а еминентни уметници су приредили вече за памћење публици која је дошла у великом броју.

Посетиоци овогодишње манифестације”Дрина је смисао живота 22” из земље и иностранства имали су прилику да уживају не само у природним лепотама којима обилује овај крај, већ и у гостопримству по којем је Мали Зворник на далеко познат.

У недељу 31. јула, последњег дана манифестације, одржана је једанаеста по реду Малозворничка регата од Велике Реке до Сакара, дужине 22 километра. Треба напоменути да се неколико регата одржава на реци Дрини, а ово је једина регата на мирним водама Зворничког језера и по томе је и јединствена. Старт регате био је у 10:00 часова, а спуст је пратио трубачки оркестар Бошка Крџавца.
На самом старту, бројне учеснике поздравио је председник општине Зоран Јевтић, који је пожелео успешну и безбедну пловидбу, а почетак регате означио је Горан Цветановић, градоначелник Лесковца. Предах и краћи одмор био је на адама у Цулинама, уз дружење и трубаче, да би се потом наставило до самог циља у Сакару, где је за све учеснике приређен ручак.

Поред великог броја гостију из земље и иностранства, регати је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa