Инфо

15. септембар 2022.15. сеп 2022.
Фото: ljubovija.info

Фото: ljubovija.info

БИЦИКЛИЈАДА У ЉУБОВИЈИ

Прилика за дружење и нова пријатељства

Спортску манифестацију „Бициклијаду“, која се ове године одржава по 14. пут, отворио је председник Општине Љубовија, Милан Јовановић. Председник је обраћајући се присутнима изјавио да му је срце велико када види тако много деце и осети толико позитивне енергије.

- Општина и ја лично подржавамо овакве манифестације. Ове године смо кроз Програм безбедности саобраћаја издвојили значајна средства и помогли „Бициклијаду“, а посебно ми је драго што ће сва ова деца кроз дружење, кроз такмичење стећи и нове пријатеље и нова знања везана за безбедност саобраћаја – рекао је председник Јовановић.

Фото: ljubovija.info


Иницијатор и организатор „Бициклијаде“ је Мики Живковић, који се и ове године потрудио, заједно са Планинарским клубом „Торничка Бобија“, да ова спортска манифестација добије већу димензију и угости велики број учесника из других градова и општина.

- Бициклијада је настала као један мој хоби и то је начин да се одужим средини у којој сам одрастао. Ми смо здрава групација људи и шаљемо поруке о еколошки здравој свести, јер желимо да привлачимо туризам и туристичке иницијативе у нашу средину, као и да покажемо да смо у саобраћају групација на коју треба скренути пажњу. Бициклијада Љубовија је скренула пажњу ширег окружења, па тако имамо госте из Србије, Босне и Херцеговине и прерасла је у дрински МТБ караван који се одржава три дана, сутра брдски трек Љубовија, прекосутра брдски трек Братунац. Позивам све грађане да нас пропрате да би се ширила наша мисија, јер је бициклизам прича о спорту и здравом одгоју деце – изјавио је Живковић.

Након отварања „Бициклијаде“, одржан је дефиле бициклиста улицама Љубовије, а затим и такмичења у више дисциплина у дворишту Основне школе „Петар Враголић“.
ljubovija.info

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa