Инфо

27. октобар 2022.27. окт 2022.
Николаи Гајић –  победник трке на 8.000 метара (фото: В. В.)

Николаи Гајић – победник трке на 8.000 метара (фото: В. В.)

АТЛЕТИКА: ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У КРОСУ

Николаи први на циљу

Појединачно Гајић обележио такмичење у својој категорији. Наступао ван конкуренције, али већ од наредних такмичења део борбе за медаље
Најзапаженији резултат међу шабачким репрезентима на недавном Првенству Србије у кросу забележио је Николаи Живан Гајић освојивши убедљиво прво место у трци на 8.000 метара међу млађим сениорима (до 23 године). Дистанцу је савладао за 26 минута и 25 секунди, готово пола минута бржа од наредног ривала.

Наступао је у дресу АШК Темпа, ван конкуренције, јер Српски атлетски савез није верификовао зваично издато одобрење британског да Николаи наступа и у Србији.

Екипна бронза
Није било појединачних одличја за шабачку атлеткику на Првенству Србије у кросу, али су екипно представнице АШК Темпа освојиле бронзу у категорији старијих пионирки. Место на постољу заслужили су: Николина Јеремић, Милица Милојевић и Лана Лазић


За прво место се надметало 11 учесника. Од старта је Гајић наметнуо свој ритам држећи апсолутно трку под контролом до циља. Други је био Товиловић Стефан из Ужица, трећи Саша Миљковић, четврти Алекса Петковић. Медаље су рапсоделили њих тројица, док слава припада Гајићу у овом тренутку, но како је проблем решен, ускоро ће имати право наступа и борбе за постоље.

Прича Николаја Гајића је посебна, специфична и инспиративна, јер је то прича о младом, а већ оствареном момку на више, наизглед потпуно несродних поља, о човеку који чини спону Шапца и Глазгова. Ту сторију вам доносимо у наредном штампаном издању.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa