Инфо

3. новембар 2022.3. нов 2022.
Месец солидарности са старијима
ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД ШАБАЦ

Месец солидарности са старијима

Средства за пакете материјално најугроженијим старијим корисницима услуге Помоћ у кући обезбеђена су из Буџета града
Поводом Месеца солидарности са старијима, представници Центра за социјални рад „Шабац“ директорка Биљана Мркоњић, помоћник директора Младен Петровић, руководилац Службе за локална права и услуге Нађа Глигорић и координаторка услуге Помоћ у кући Сања Иванковић обилазили су најугроженије кориснике и том приликом им уручили прехрамбене пакете.

Средства за пакете материјално најугроженијим старијим корисницима услуге Помоћ у кући обезбеђена су из Буџета града, а на основу Одлуке о локалним правима и услугама за помоћ осетљивим групама становништва.

Основни циљ услуге Помоћ у кући јесте пружање помоћи и подршке старим или немоћним лицима као и унапређење и одржавање квалитета њиховог живота и спречавање или одлагање смештаја у установе у којима би се пружала оваква врста подршке. Неговатељице ове службе неретко су једина веза корисника са заједницом и контакт са њима је једини који остварују и затo је ова услуга од изузетног значаја и константно се унапређује. У протеклом периоду обезбеђено je ново возило како би се што ефикасније дошло до сваког корисника, како у граду, тако и у најудаљенијим селима са територије града Шапца.

ЦСРМесец октобар је месец солидарности са старијима у току којег се скреће пажња на важност смањења неједнакости у животном окружењу становника трећег доба, али и прилагођавања животног окружења потребама и способностима ове старосне групе.
ЦСР

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa