Инфо

3. новембар 2022.3. нов 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

НА СЛАВИ ХРАМА СВЕТОГ ЕВАНГЕЛИСТЕ ЛУКЕ

Владика јеротеј у Јаловику

Долазак његовог преосвештенства епископа шабачког Јеротеја у владимирачко село Јаловик довео је реку верника из Јаловика и општине у импозантни храм који је већ попримио умивено издање. У испуњеној цркви током литургије епископ је беседио:

„ Срећна вам слава на здравље и спасење, благодарни смо што сте се окупили да обележимо заштитника села и свих људи. Живи били и срећан празник на многаја љета, дирнут виђеним беседио је владика шабачки а наклон свих завредео дружењем најпре са најмлађима али и житељима села у топлој причи.

Председник Општине Владимирци Горан Зарић није крио задовољство доласком владике у Јаловик:

„ Овде се дуго обележава Свети Лука а у храм који је добрано обновљен уложили смо и ми колико смо могли у мозаик доброчинства. Ето уз новог проту добили смо и новог епископа и тиме је овај дан већи уз жељу да храму Светог Луке повратимо стари сјај као светињи али и месту сабора верника овог краја, задовољан је био Зарић.

И у славском пригодном дружењу преосвећени владика Јеротеј је додатно побрао симпатије уз видно задовољство свих што је у шабачку епархију стигао владика вредан сваког поштовања.
С.К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa