Инфо

3. новембар 2022.3. нов 2022.
Заједништвом за живот сваког пацијента
СВЕТА ПЕТКА СЛАВА МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА

Заједништвом за живот сваког пацијента

Свету Петку медицинске сестре обележиле су као своју славу. Празник је 26. годину прослављен је у Општој болница “Др Лаза К. Лазаревић“, а госте су дочекале заједно медицинске сестре и техничари ове установе са колегама из Дома здрављам “Др Драга Љочић“.

-Традицију нисмо прекидали чак ни за време епидемије ковида 19. Било је скромније, али се одржао континуитет. Болница и Дом здравља данас славе заједно Свету Петку, а управо је то заједништво наше две установе основна порука коју данас шаљемо. Током протеклог периода дошло је до изражаја колико је важна међусобна сарадња међу сестрама. Сви смо радили на једој страни и борили се за очување живота. Није било важно ко је из које службе, сви смо се борили да дамо све од себе за спашавање што више људи. Желим да се захвалим свим медицинским сестрама и техничарима на залагању и изузетном труду који су показали, али и нашим суграђанима на подршци и великом разумевању које су имали, рекла је Светлана Селенић, главна сестра службе операционог блока.



Домаћини славе ове године су служба операциони блок, служба патологије и служба кућног лечења и неге. Следеће године домаћини ће бити служба неурологије и служба поливалентне патронаже.

-Посебан дан, Света Петка, еснафска слава медицинских сестара и техничара. У ово тешко време, надам се одлазеће пандемије, здравствени радници су изнели велики терет, а стуб читавог посла, односно лечења и бриге о пацијентима, јесу изнели баш медицинске сестре и техничари. Више од пола запослених у нашој установи је овог кадра. Њима огромна захвалност за све што су урадили, што су поднели толику жрву и привилегија је радити са таквим људима који не штеде себе да би помогли другима, рекао је директор Опште болнице др Слободан Поповић.

Ученица прве године Средње мединске школе “Др Андра Јовановић“, Сара Марковић, читала је текст Ива Андрића “Бити човек“.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa