Инфо

17. новембар 2022.17. нов 2022.
Сви треба да штедимо енергију
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ, ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ЗАМЕНУ ДОТРАЈАЛЕ СТОЛАРИЈЕ

Сви треба да штедимо енергију

„ Ми напросто морамо да штедимо енергију на сваком кораку а држава је ту да нам помогне да остваримо тај циљ. Уштеда енергије је крајња мера а остварење је уз квалитетне производе који ће заменити дотрајало. Немамо више луксуза да се разбацујемо па нас радује да смо у две протекле године око 70 породичних здања оденули квалитетним прозорима, вратима и тако редом, појаснио је председник Општине Горан Зарић значај нових 22 потписаних уговора о суфинансирању
Већ другу годину Локална самоуправа Општине Владимирци у сарадњи са Министарством рударства и енергетике реализује суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова. Тако су грађани Општине Владимирци добили прилику да уз 50% помоћи државе и Локалне самоуправе дођу до квалитетне столарије и тако значајно уштеде енергију:
- Ми напросто морамо да штедимо енергију на сваком кораку а држава је ту да нам помогне да остваримо тај циљ. Уштеда енергије је крајња мера а остварење је уз квалитетне производе који ће заменити дотрајало. Немамо више луксуза да се разбацујемо па нас радује да смо у две протекле године око 70 породичних здања оденули квалитетним прозорима, вратима и тако редом. Радује и подизање свести како бисмо опредељена средства искористили а већ наредних лета ишли даље.

Треба бринути и на овај начин о животној средини коју остављамо потомцима а ето прилике и да се уштеди. То је све видљивије и у селу а помоћ и Локалне самоуправе и државе гарант је да се мора истрајати, понављам опет и за бригу за животну средину, штедећи енергију које је све мање а и све је скупља. Капа доле за суфинансирање ових мера енергетске санације породичних кућа и станова, задовољно је зборио Владимир Петровић из Белотића.


Ми ћемо у буџету обезбедити и више средстава и уз помоћ државе већ урађено проширити и на панеле, топлотне пумпе и слично јер сви морамо да штедимо на сваком кораку. Ови потписани уговори су корак ка циљу којем тежимо, појаснио је председник Општине Горан Зарић значај нових 22 потписаних уговора о суфинансирању.

Задовољни су били и житељи општине који су са председником своје општине ставили параф на папир обавезе да замене столарију овај пут квалитетним ПВЦ производима фирме Зорана Ранковића из Прова, који се обавезао на ту сарадњу својим потписом. До краја грађани Општине Владимирци су у глас изрекли позив да се што већи број житеља определи за овај потез уз значајну уштеду:

Ово значи свакоме јер се најпре осети на уштеди у кућном буџету али и у угоднијем живљењу а зима прети већ ових дана. Штеде се горива и сви пратећи издаци у свакој средини па не сумњам да ће број оних који ће се укључити у суфинансирање бити све већи


- Ово значи свакоме јер се најпре осети на уштеди у кућном буџету али и у угоднијем живљењу а зима прети већ ових дана. Штеде се горива и сви пратећи издаци у свакој средини па не сумњам да ће број оних који ће се укључити у суфинансирање бити све већи. Јер штедети се мора, задовољан је био Саша Палежевић из Дебрца. А Здравко Миловановић из Прова само је додао:
- Ако имате пензију разлог више да пример дајете штедећи зарад потомака који стижу. Уштеда је велика па тако на сваком кораку чујем да се мора ићи овим, правим путем, штедње енергије која је све скупља.
Сви су се сложили да је ово значајан дан у подизању свести о самој енергији која ће не сумња нико дати видне резултате у догледно време.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa