Инфо

1. децембар 2022.1. дец 2022.
То смо ми, то је толеранција
Партнерство за праведно и квалитетно образовање шабачких основних школа

То смо ми, то је толеранција

Циљ пројекта је да се код ђака развије емпатија, толеранција код ђака кроз едукације, сарадњу и интеркултуралну размену
Пројекат „Партнерство за праведно квалитетно образовање“ које спроводи Центар за интерактивну педагогију (ЦИП), уз подршку дечје фондације Песталоци и Министарства просвете, науке и технолошког развоја у завршној је фази. Учесници, шабачке основне школе „Вук Караџић“, „Лаза К. Лазаревић“ и „Николај Велимировић“ као финалну пројектну активност реализовале су заједнички филм и изложбу ученичких радова.

Циљ пројекта је да се код ђака развије емпатија, толеранција код ђака кроз едукације, сарадњу и интеркултуралну размену. Имплементација пројекта траје две године, а недавно су ученици Вукове школе били на двонедељном путовању у Швајцарској.

-Наше три школе недавно су имале заједничку активност у Тршићу, где су се ученици дружили и упознавали. Око 120 ученика и 12 наставника је било присутно. ОШ „Вук Караџић“ је уз вођство наставнице музичког Снежане Тибор Шалаи и учитељица Снежане Поповић и Горане Недељковић, педагога школе Олге Тошковић и наставнице Роксандре Веселиновић - рекао је директор ОШ „Вук Караџић“ Драгослав Павловић напоменувши да је Лазина реализовала логичко-математичке радионице.
Заједништво и толеранција окосница су радионица три шабачке осмолетке.

-Ученици Николајеве школе су имали задатке када је у питању спорт, те је акценат био на кретању, координацији и развоју моторике. Учешћем у спортским активностима су реализовали све циљеве и задатке - навела је психолог ОШ „Николај Велимировић“ Оливера Милутиновић.
М. Ж.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa