Инфо

1. децембар 2022.1. дец 2022.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

УСКОРО СЕ ОТВАРА ФАБРИКА ОБУЋЕ У ЉУБОВИЈИ

Покретање производње после Божића

Председник Општине Љубовија Милан Јовановић и начелник Општинске управе Мирослав Ненадовић разговарали су са инвеститором Педром Ховеном, власником компаније „Footwear Solutions“ из Шпаније, који планира да отвори производни погон у Љубовији.

На састанку у згради Општинске управе разговарало се о детаљима будуће сарадње, а Педро Ховен каже да је задовољан разговором и свим условима које је понудила Општина Љубовија. Председник Јовановић изразио је наду да ће после овог састанка врло брзо доћи до коначног договора и потписивања уговора о сарадњи.

„Надам се да ћемо у наредном периоду озваничити сарадњу потписивањем уговора, на обострано задовољство. Отварањем погона, „Footwear Solutions“, побољшаће се стандард нашег становништва, смањићемо незапосленост, људи ће имати прилику да раде, а жеља свих нас је да Љубовија буде место за живот и млађим генерацијама“, изјавио је Милан Јовановић.

Педро Ховен представио је своју компанију, мрежу сарадника широм света и истакао да су они спремни да у врло кратком временском року покрену производњу у Љубовији.

„Наша компанија производи обућу за највеће дистрибутере обуће широм света. Први и највећи клијент је Inditex група, Zara, Massimo Dutti, Pull&Bear, Oysho, Zara Home, Stradivarius, Asos - највећа онлајн продавница моде и козметике у Великој Британији, Zalando – велика онлајн продавница која ради на територији целе Европе. Имамо клијенте, односно купце широм света, у Јапану, Кини, Америци. Производимо за њих робу у Индији, Кини, неки мањи део у Румунији и имамо производњу овде у Србији и у Шпанији.

За сам почетак, чим се отвори фабрика, биће запослено 50-60 људи. У неком периоду од три месеца морамо доћи до броја радника од 100-120. Потребни су нам радници за шивење, углавном жене, а потребни су нам и мушкарци за завршну обраду самог производа“, каже Педро Ховен.

Он додаје да су потребни радници са средњом стручном спремом, па чак и са основним образовање, а уколико буде радника који нису обучени за овај посао извешће се посебна обука и за њих.
Очекује се да ће нова фабрика у Љубовији почети са радом у првој половини јануара, односно одмах после православног Божића.
Ljubovija.info

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa