Инфо

15. децембар 2022.15. дец 2022.
У сусрет стогодишњици општине Владимирци
СВЕЧАНА СЕДНИЦА СО ВЛАДИМИРЦИ ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ

У сусрет стогодишњици општине Владимирци

Заслужним установама и појединцима уручена су општинска признања, док је за госте међу којима су били представници републичких органа, руководиоци суседних локалних самоуправа, житељи и пријатељи општине Владимирци приређен богат културно-уметнички програм
Већ давне 1924. године Општина Владимирци је устројена као челни простор Посавине. Протекле недеље на дан општине уприличен је свечарски скуп који је за незаборав певањем химне Боже правде отворио професор Милош Гашић, солиста хора РТС-а, поникао на овим просторима, раскошан дубоки бас који је захваљујући гласу гостовао у бројним градовима Европе. Свечану седницу скупштине отворио је председник СО Владимирци Раде Ковачевић:

„ Добродошлица свима који су својим присуством увеличали овај свечарски дан. Прилика је да се подсети и на сам рад СО те да општина има велики потенцијал да оствари интерес својих грађана. Нека нам је свима срећан овај дан, зборио је Ковачевић.

Председник
СО Владимрци Раде Ковачевић


Председник општине Горан Зарић био је задовољан одзивом челника околних градова и општина истичући градоначелника Шапца Александра Пајића који је поникао у овој општини али и гостима из Обреновца, Коцељеве, Богатића начелнику Мачванског округа и бројним званицама:

„ Те 1924. године рођен је дан општине, а од тада је урађено много. Бројни потенцијали обавезују да идемо ужурбано напред да би се развили у успешно место. Геотермална бушотина је само пречица у том смислу, следећи је развој туризма и рекао бих раскошних могућности, задовољан је био челни човек општине.

Председник општине Владимирци Горан Зарић


Потом су уручена признања заслужнима. Децембраска плакета уручена је Црвеном крсту општине који предњачи у хуманости а захвалнице су уручене Милораду Малетићу председнику Основног суда у Шапцу, генералном секретару СКГО Николи Тарбуку, Златомиру Марковићу за резултате на такмичењима у стрељаштву у овој години, полицијској станици Владимирци, Ватрогасно-спасилачкој јединици општине, Ловачком удружењу Фазан, Дому здравља Владимирци, библиотеци “Диша Атић”, Центру за социјални рад, Туристичкој организацији општине, предшколској установи Сунцокрети, основним школама “Жика Поповић” и “Јован Цвијић”, Посавотамнавској средњој школи са Домом ученика, спортском и фудбалском савезу општине, Електро-дистрибуцији Владимирци, фонду ПИО-испостава Владимирци, Октава бенду, а новчане награде ученицима генерације основних школа “Жика Поповић” и “Јован Цвијић” и Посавотамнавске средње школе.

Бројни потенцијали обавезују да идемо ужурбано напред да би се развили у успешно место. Геотермална бушотина је само пречица у том смислу, следећи је развој туризма




У пригодном програму деца предшколске установе Сунцокрети побрала су салве аплауза али и основци школа стиховима и песмом као и ученице Посавотамнавске средње школе. На клавиру свој допринос је дала и Емилија Јовишевић и непоновљиви Милош Гашић песмама Ово је Србија и Пукни зоро. Све је зачинила фолклорна секција библиоетеке Диша Атић влашким колом а затим пригодно дружење поводом дана општине.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa