Инфо

12. јануар 2023.12. јан 2023.
Чаролија четкицом осликана
ЗИМСКА ИДИЛА НА ИЗЛОЗИМА И ПРОЗОРИМА

Чаролија четкицом осликана

Зимски дани протичу без снега. Прозорска стакла за сада шара мраз, али и Татијана Живановић својим осликавањем. Њена мала уметничка дела доносе снежну чаролију, увесељавају и буде празнични дух.

–Када сам у граду у којем студирам видела осликане излоге, остала сам без даха. Одлучила сам да осликам прозоре у студентском дому и сви су се одушевили. Тако је све почело- прича Татијана.
Како каже, полудисперзија, вода и четкица је све што је потребно за ову чаролију. Са друге стране, маште, воље и стрпљења не сме да мањка. Без шаблона, опусти руку, пусти машти на вољу и црта. Зато нема два иста прозора. Сваки комад осликаног стакла је уникатан, “прича за себе”.



–Осликавањем излога место постаје лепше, посебно када још нема снега. Што се тиче идеја, трудим се да удовољим жељама, али најлепше буде када сама осетим амбијент и дам машти на вољу. Колико год нечије жеље биле лепе, неке се заиста не уклапају у простор. Углавном је то несклад традиционалних мотива у модерном амбијенту. Време које је потребно зависи од саме површине излога, али осећај када завршим не може да се мери ни са сатима осликавања- каже ова креативна девојка из Коцељеве.

Када дође време да магија са стаклених површина нестане, боја се лако скида. Њена уметност се са излога полако премешта и на стакла породичних кућа јер је све више оних који желе да своје прозоре на овај начин улепшају током празника.



Татијана је веома талентована девојка и осим осликавања прозора, бави се и шминкањем као и цртањем по лицу (facepainting) на дечјим рођенданима, те је углавном везана за четкице и боје уз помоћ којих настаје магија.
Весна Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa