Инфо

12. јануар 2023.12. јан 2023.
Бежанац рај за љубитеље четвороногих лепотана
ПРАЗНИЧНИ ДАНИ У КОЊИЧКОМ КЛУБУ „БЕЖАНАЦ“ ИЗ ЈАЛОВИКА

Бежанац рај за љубитеље четвороногих лепотана

Коњички клуб који је добро знан заљубљеницима у четвороноге лепотане је основан пре неколико година, али љубав ка њима траје много дуже. Шест великих и исто толико малих коња племенитог понашања уклопило се у обостране емоције грла и полазника школе јахања за почетнике и зналце те за рекреативно и теренско јахање. Бројни су импресивни утисци оних који су уживали у крајолику Посавине а идејни творац Жарко Вукићевић, који брине да све буде под конац уз помоћ ћерке Драгане, сина Небојше и снахе Наталије додаје:
„У прелепом крајолику Јаловика на стазама и оним за шумско јахање сада има око тридесеторо деце. Највише их је током летњег и зимског распуста а да се други не наљуте морам истаћи имена упорних попут Кристине, Тијане, Јане, Катарине и Марије а напросто морам у први план истаћи да се прва одважила у школи јахања и до сада најбоља је Кристина Миљковац, уз осмех задовољства реферише Жарко Вукићевић.

Сваког уторка и четвртка живо је у коњичком клубу „Бежанац“. И тако васцелог лета и зиме а одзив је као по правилу потпун. Само домаћинство Вукићевић живи за ове активности и бескрајно воли како поније тако и велика грла. На растанку истичу да је идеја да се уз помоћ Локалне самоуправе овим садржајима обогати туристичка понуда општине и на виши ниво подигне сам сеоски туризам Општине Владимирци. Захвалност челницима општине који корак по корак снаже темеље за богатији живот ових простора а уз жељу свих да и клуб „Бежанац“ и даље остане рај за љубитеље четвороногих лепотана са зашто не и неким новим садржајима.


Када су најмлађи у питању искрила су им се у очима имена својих љубимаца и то редом Каприја, Леле, Вранке, Ајше, Стреле, Лајке... Утисак понет из овог села и клуба напросто позива да опет дођете.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa