Инфо

12. јануар 2023.12. јан 2023.
Пријаве до 18. јануара
Пливање за часни крст на Богојављење

Пријаве до 18. јануара

Већ традиционално на велики хришћански празник Богојављење у четвртак 19. јануара на градској плажи Стари град биће одржано пливање за часни крст, у знак сећања на крштење Исусово у реци Јордану. Сви пливачи ће у овом племенитом надметању испливати симболичну дистанцу од 33 метра, која означава број година Исуса Христа на дан његовог распећа.

-Позивамо све пливачице и пливаче да се пријаве за богојављенско пливање за часни крст, тако што ће оставити своје име и презиме у инбокс инстаграм или фејсбук профила Туристичке организације града Шапца или лично у просторијама туристичке организације, до среде 18. јануара. Манифестацију ћемо традиционално започети у цркви Богојављенском литургијом и свећењем богојављенске водице од 09 часова, скуп пливача и пригодан програм почињу од 11 часова на градској плажи Стари град, а старт пливања за часни крст је у 12 часова. За све посетиоце је, као окрепљење, обезбеђено кувано вино.

Позивамо вас да заједно прославимо и увеличамо велики хришћански празник! – поручују из Туристичке организације града Шапца.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa