Инфо

2. фебруар 2023.2. феб 2023.
Завршено анкетирање
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ГРАДА ШАПЦА ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ

Завршено анкетирање

У оквиру консултативног процес са младима за израду Стратегије за младе и ЛАП-а у Шапцу, за период од 2023. до 2027. године, завршено је анкетирање које је обухватило 994 испитаника.

Важан податак је да је учествовало 54,53 одсто испитаника женског пола и 44,67 одсто кушког пола, док је младих са хендикепом 15,19 одсто.

Теме на које су се млади изјашњавали су:
Образовање и запошљавање; активно учешће; дравље; благостање и безбедности младих и предности и недостаци у локалној заједници.

Анкетирање је обављено уз стручну подршку УНИЦЕФ-а у Србији, а млади су попуњавали упитник путем U-Report платформе користећи Инстаграм, Вибер или Фејсбук налоге као канале комуникација.
U-Report је платформа за анкетирање која омогућава младима да искажу своја мишљења и ставове на различите теме, а ми смо ту да осигурамо да се њихов глас чује и буде покретач промена у друштву. U-Report платформа у Србији окупила је око 11.800 младих у Србији, док у свету глобална заједница броји 28 милиона младих.

Процес анкетирања младих које је спровела Канцеларија за младе (КЗМ) Града Шапца је одличан пример добре праксе на који начин младе треба укључити у процес доношења одлука које их се тичу.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa